söndag 14 april 2013

Maktspel & papperslösa

Svag regering
Mycket tyder på att nästa svenska regering blir svagare. Sannolikt blir SD allt starkare så länge som invandrings och flyktingpolitiken, inklusive integrationsarbetet, upplevs som dålig av många. I bästa fall får inte vänsterkrafter makt över ramverken för vår framtid. Vad bra det skulle vara om de så kallade högersossarna bekände färg och blev Centerpartister istället. Det skulle vara bra för svenska folket. Då får vi ha ett marknadsdrivet parti, M, som tillsammans med ett parti med tydliga politiska kompass, C, kan fortsätta att bygga ett allt starkare mångkulturellt och flitigt land. Eller hur?

Enligt Wolodarski, i dagens DN, blir sannolikt M regeringsbärare även efter nästa val. Maktsystemet och maktspelet bäddar för det skriver han. Jag undrar om han inte har missat att C nu har ett uppdaterat idé-program?  Om han känner till det borde han väl spekulera om alternativet att M och C får en majoritet tillsammans. Särskilt om 25% högersossar bekänner färg och blir Centerpartister. Vad tror du?
http://www.dn.se/ledare/signerat/blockpolitiken-ar-moderaternas-basta-van

Förbättringar nödvändiga
Med jämna mellanrum får vi i media läsa om livsöden kopplade till papperslöshet. I USA beräknas de papperslösa vara över 12 miljoner personer, dvs många fler människor än vad vi tror bor i Sverige. Bara i Uppsala sägs vi ha över 500 papperslösa, dvs människor som av något skäl vistas på en plats utan att ha fått platsens/landets ok för att vara där och därför inte, i huvudsak, får de rättigheter som den som fått ok. Återigen frågar jag dem som tycker att alla som kommer till Sverige, av olika skäl, direkt ska få ett ok att göra det, vad tror ni händer då? Hur planerar ni att lösa den situation som då inträffar? Hur finansierar ni en sådan politik?

Helt klart är att Lagrum och arbetsprocesser hos Migrationsverket ytterligare måste ses över. Tillexempel är det knäppt Om det stämmer, enligt dagens UNT, att om man håller sig gömd i 18 månader, efter ett assylavslag, så får man en ny prövning. Hur tror du att vi kan snabba upp assylansökningsprocessen så att den aldrig tar längre än ett år? Ska vi begränsa flyktingmottagandet genom att säga att vi alltid stöttar 200% fler än de gör i Finland? Svåra frågor men vi måste våga prata om dem utan att tillåta att vissa direkt försöker smutskasta en för att vara invandrarfientlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar