måndag 15 april 2013

Islamafobi & kvoteringsivrare

Vad händer nu?
Visst är det intressant att alla människor sägs av vissa ha samma värde samtidigt som dessa fina människor aldrig kan föra öppna och konstruktiva samtal om utmaningar mellan kulturer och grupper? Precis som om det inte finns motsättningar mellan grupper. Min erfarenhet är också att människor som gömmer sig bakom "alla människors lika värde" resonemang ofta är snabba att döma ut andra människors ställningstagande utan seriösa samtal. Är det att respektera alla människors lika värde? Bara för att ta ett exempel på hur komplexa konflikter mellan människor är, vet du hur många grupper av människor det är som dödar varandra i Syrien just nu? Många!

Omar Mustafa har fått sparken som nytillträdd ersättare i Socialdemokraternas partistyrelse. Turerna runt avsättandet har varit många den senaste veckan. Intressant att ta del av hur odemokratiskt han lyftes fram under partistämman utan att hans eget distrikts ombud var med i processen (om det nu stämmer....). Inom Socialdemokratin och inom t ex religiösa muslimska grupper finns gott om konkurrens om vad som ska vara rätt tyckande. Så är det i de allra flesta organisationer. Alla som varit ledare för en verksamhet vet att det är svårt att kryssa fram bland alla åsikter som inte sällan är motstridiga. Turerna runt Mustafa kommer att kosta sossarna mycket. Jag hoppas att alla som lämnar S nu väljer att bidra till ett bättre samhälle genom C istället. Bedrövligt om de väljer V.
http://www.dn.se/nyheter/politik/religiosa-socialdemokrater-forsvarar-omar-mustafa

Omoget och ohållbart
MP är Sveriges naivaste parti. Jag gillar deras miljöengagemang även om den också ger uttryck för det partiets naiva inställning. Om deras politik enbart inom miljöområdet skulle genomföras blir svenska folket åter fattigt. Men nu till dagens naivitet. Många gånger har jag skrivit om hur dumt det är med kvotering. Nu vill MP att invandrare också måste kvoteras in som chefer eftersom vi är kraftigt underrepresenterade  bland just chefer... Hallå! Bland landets mäktigaste finns en överrepresentation av långa män. Ska vi kvotera in korta personer? Ska vi kvotera in människor utifrån BMI? Kompetens, erfarenhet och genomförarförmåga är det som gäller. Inget annat. Det skulle vara mer konstruktivt om resonemangen för att få mer önskad chefsprofilsbredd att t ex kräva att searchföretag måste söka bredare och att de utifrån uppställda rekryteringskriterier måste välja de tre objektivt bästa kandidaterna. Med en liknande ordning skulle det nog bli lite bättre maktfördelning mellan grupper. Jag säger INTE att vi ska driva en liknande förändring av rekryteringsprocessen men jag säger definitivt att kvotering är fel väg att gå. Vad tycker du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar