lördag 20 april 2013

Hysteriskt tryckande av pengar

Vem vinner?
Vilka är vinnarna på den politik som förs runt om i världen? Det varierar självklart. Min enkla analys är att världen får allt fler som räknas som medelklass. Medelklassen växer så det knakar i länder som Kina, Indien, Ryssland och Brasilien. I Mellanöstern ser det tyvärr bara mörkt ut för gemene man. I Europa, Japan och USA går sedelpressarna för fullt. Eftersom arbetslösheten är hög drar än så länge inte inflationen iväg. Vad väntar oss i en verklighet där utbudet på pengar är enormt? Det har historiskt lett mot hög inflation. Nu sägs det vara annorlunda.... Vi får se. Helt klart är att de som får det ekonomiskt sämre blir allt fler i Europa.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/cervenka-det-stora-slukhalet-som-hotar-europa_8104198.svd#xtor=AD-500-[svd.se/naringsliv]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]

Sedelpresspolitiken leder sannolikt till en fortsatt stor förmögenhetsförflyttning till redan rika och starka företag som gärna får låna pengar billigt. Ekonomiskt svaga personer och företag får möjligen låna men till mycket sämre villkor. Jag hoppas att storföretagens billiga upplåning inte bara går till allt mer orimligt höga chefsersättningar i tjänstemannastyrda företag. Man måste konstatera att marknaden misslyckats sätta rimliga chefslöner när land efter land tycks följa Schweiz exempel att via lagstiftning börjar begränsa chefslöner. Hur tror du orimligt höga chefslöner påverkar samhällsutvecklingen i stort?

Regeringen efter 2014?
Hur kommer det att gå? Negativa turer runt t ex Centerpartiet på riksnivå fortsätter tyvärr. Det börjar bli hög tid för C och KD att av egen kraft komma över 4% kravet för att komma in i riksdagen.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/16/sa-slar-centerns-och-kds-kris-mot-sd/
http://www.aftonbladet.se/incoming/article16634696.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar