fredag 17 maj 2024

Rösta

En blankröst är en bortkastad röst

Det är minst sagt häpnadsväckande att partiers företrädare uppmanar väljarna att kasta bort sin röst. Att rösta blankt är en bortkastad röst. Och om man inte vill att nuvarande kraftiga byggplaner i Uppsala stad ska bli verklighet till år 2050 är det JA man ska rösta. Den som önskar ändrade planer bidrar inte till det om man blankröstar. 

Eftersom Utvecklingspartiet demokraterna fått igenom att kommunen vill omförhandla Fyrspårsavtalet med staten stärker ett tydligt JA den möjligheten. Eftersom alla partier förutom Liberalerna säger att de vill förändra byggplanerna borde de förespråka JA. Tolkningen kan bara bli att SD, M och C fulspelar om att de vill något annat eftersom annars borde de förespråka JA.

Redan med dagens aggressiva byggplaner i Uppsala stad är en spårvägslösning onödig, omodern, extremt dyr och mycket riskfylld. Om JA vinner i folkomröstningen blir spårvägen ännu mer onödig. Det är en konsekvens av mindre förtätning. Det är intressant att så många politiker tycker det är jobbigt att spårvägsprojektet ifrågasätts. Som sagt är skälen för att stoppa spårvägsprojektet många. Det är bedrövligt att Region Uppsala, som länge styrts av Moderaterna och Centerpartiet, drivit spårvagnsprojektet framåt. Glöm inte att det är Region Uppsala som bestämmer över den lokala och regionala kollektivtrafik som finns i Uppsala. Inte Uppsala kommun. Att Region Uppsala är misskött vet vi då Region Uppsala har landets sämsta tillgänglighet till stöd från en vårdcentral. Regionen behöver nytt ledarskap tills de läggs ner!

https://sverigesradio.se/artikel/sparvagsbrak-splittrar-uppsalastyret?fbclid=iwzxh0bgnhzw0cmteaar3b37kbjanikw0zk3ud_rzuiqzrtobxcdjx3a7x62qxmyb52s7lwwoftvu_aem_adja58cxxtm5-wtqh7epwgp8izygrcpg0nsouxtzfepymmyvun3dfdsirrr4vyeouy8brccsv1nfccllfuqhwyjz

Använd din lokala rätt att rösta i folkomröstningen! Rösta JA! Eller NEJ om du gillar dagens blyggplaner. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar