torsdag 2 maj 2024

Varför så rädda

När man blundar för problem

Är det offentliga Sverige världsbäst på att blunda för allvarliga växande problem och aktivt försöka gömma de mest uppenbara problemen "under mattan"? Så är det nog. Hur blev det så i ett land som är så tolerant? 

Det tillitsbaserade samhället är fantastiskt och en framgångsfaktor så länge som som invånarna känner en stark samhörighet och lojalitet till varandra. Eftersom svensk integrationspolitik är usel är idag Sverige fullt av människor som inte inkluderats på ett krävande men också kärleksfullt sätt. Då blir mängden som inte känner en viss lojalitet mot det gemensamma allt fler. Naivister tycks gång efter gång oförmögna att fatta detta. 

Sveriges Radio följer upp ett grävande journalistjobb på DN om att vår Polismyndighet är infiltrerad av grov organiserad brottslighet. Information från Poliser till organiserade brottslingar har redan kostat människor livet. Och kriminella har kommit undan.

"Polisanställda värvas av gängkriminella för att bland annat läcka sekretessbelagda uppgifter, enligt en granskning gjord av Dagens Nyheter. Sedan 2018 har över 500 anmälningar om misstänkta läckor gjorts. Minst 30 polisanställda har pekats ut som säkerhetsrisker och tvingats sluta eller sagt upp sig själva."

https://sverigesradio.se/artikel/polisanstallda-varvas-av-kriminella-strommer-overvager-atgarder

Det är mer av liknande grävande journalistik som behövs i Sverige! Bravo säger jag till journalisterna på DN. 👏🏼👏🏼👏🏼

https://www.dn.se/polislackorna/

Även Håkan Boström, GP, reflekterar läsvärt nedan om infiltrationen av Polisen. 

Vi vill gärna tro att den svenska byråkratin och staten är överlägsen i relation till kriminella nätverk. Men detta gäller bara så länge byråkratin befolkas av människor som är lojala med byråkratiska normer om oväld, opartiskhet och det gemensamma bästa. Om korruption och andra lojaliteter får breda ut sig vittrar staten sönder inifrån. Det är snarast normalläget i stora delar av världen. I ett sådant läge är det närmast omöjligt att vinna mot de kriminella. Det blir i stället deras logik som vinner mark. Ju starkare parallellsamhällen desto sämre odds för att ordningen återställs.”

”Kampen mot infiltration av svenska staten måste därför ges full prioritet, innan problemet växt till sig ytterligare. Den kampen måste också få gå före andra hänsyn. Att blunda för sådana här tendenser gynnar bara en grupp – den organiserade brottsligheten.”

https://www.gp.se/ledare/infiltrationen-av-polisen-visar-pa-statens-sarbarhet.2eab922f-93d0-4209-9974-0d3a1e6a9dd2

Nedan SVT reportage är i sammanhanget värt att ta del av. 

De senaste fyra åren har 27 studenter tvingats lämna polisutbildningen. Avstängningarna omgärdas av sekretess, med hänsyn till rikets säkerhet, men enligt uppgifter till DN misstänker polisen att två av dem agerade som infiltratörer för gängkriminella. En kvinna ska ha planterats på polishögskolan på uppdrag av släktingar tillsammans med ett kriminellt nätverk. Hon klarade de fysiska, psykologiska och teoretiska proven, och godkändes även vid den avslutande säkerhets- och lämplighetsprövningen.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisstudenter-stangdes-av-hade-kopplingar-till-gangkriminella

Hur långt mot en minskad tillit, mer toppstyrning och extrem övervakning måste Sverige förflyttas innan naivisterna blivit ”vuxna”?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar