lördag 4 maj 2024

Va fa

Dumma i huvudet

Lär sig aldrig systemet, som kallas Sverige, så att vi slipper idioti, naivitet och uselt ledarskap över våra skattepengar? Det är konkurrenskraft och trygghet politiken ska leverera. Så enkelt är det! Ändå så svårt i det politiska broilerlandet Sverige. Infiltrationerna av systemhotande verksamheter inom flera offentliga verksamheter är mycket allvarliga.

Varje svensk politiker borde alltid ställa sig följande frågor när de ska fatta ett beslut:

Bidrar beslutet om hur jag röstar med säkerhet till att vi invånare kan känna att vi lever i ett tryggt samhälle? Ett tryggt samhälle säkerställer ett väl fungerande rättssystem, ett trovärdigt försvar, en fungerande sjukvård och ett omsorgsystem som stöttar oss när det behövs.

Bidrar beslutet om hur jag röstar med säkerhet till stärkt konkurrenskraft? Skolan och näringslivet måste vara globalt konkurrenskraftigt för att det generella välståndet ska bli högt, den lägsta levnadsnivån anständig. Bra konkurrenskraft leder också till största möjliga grogrund för individuella möjligheter. 

Vilket är det enligt mig bästa partiet, och deras företrädare, i kommunen, regionen och till riksdagen? Fortfarande röstar många på samma parti i samtliga tre val utan att fatta vilken lokal och regional politik de driver. 

Enkelt? Det borde det vara men så är det inte i broiler-Sverige. När Socialdemokraterna jobbar med sitt politiska reformarbete borde de också utmana broilifieringen av politiken. Tror du de tar i den frågan….

Nedan är ett exempel, Expressens ledare, på hur inte våra rikspolitiker säkerställer ett tillräckligt tryggt Sverige! 

Kvinnliga poliser som har sexuella relationer med gängmedlemmar. Poliser med bakgrund i klankulturer som pressas av kriminella släktingar. Och polisanställda som har spelskulder eller drogmissbruk.”

”Dagens Nyheter har granskat poliserna som läckt hemlig information till kriminella. Sedan 2018 handlar det om 514 anmälningar om misstänkta läckor och minst 30 polisanställda som pekats ut som säkerhetsrisker och fått sluta. Det är oerhört allvarligt. Den grova brottsligheten kallas med rätta för systemhotande – och en enda polisläcka kan sänka en hel utredning.”

Staten måste svara med ännu större beslutsamhet. Fler känsliga tjänster måste säkerhetsprövas. Alla offentliga arbetsgivare borde åläggas att polisanmäla misstänkta läckor och mutor. Myndigheter måste också självklart lyfta luren till tidigare chefer när man bemannar känsliga tjänster. Det är rent krasst bättre att riskera att en del hederliga sökande får nej, än att fler ruttna ägg får chans att korrumpera våra myndigheter.”

https://www.expressen.se/ledare/lacker-till-gangen-men-far-anda-nya-jobb/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar