torsdag 23 maj 2024

Omtag

Ny verklighet

Det är skrattretande att det finns Uppsalabor som går på sura oppositionspartiers uppmaning att rösta blankt i folkomröstningen. Blankt betyder bara blankt oavsett vad t ex M, C och SD säger. Den som vill öka chanserna till ändrade byggplaner jämfört med nu röstar JA. Allt annat är korkat. 

På måndagens kommunfullmäktige har UP fått till en debatt om Uppsalas befolkningsutveckling. Av många skäl kan tidigare kraftiga befolkningsökningar slängas i soptunnan. UP har länge försökt få övriga partier att fatta det nya läget och att det kräver ett ordentligt omtag kopplat till Uppsalas utbyggnadsplaner. Sjukast av allt är att S, V och MP fortsätter med full fart framåt med spårvägsprojektet tillsammans med Liberalerna. Vansinnigt! 

Knivstas kommunala styre fortsätter att utmana Fyrspårsavtalet. Det är bra. Tror du staten bryr sig? Nej. Det kommer att dras två spår till mellan Uppsala och Stockholm. Inte minst på grund av NATO anslutningen och att vi äntligen stärker vårt militära försvar. Det som avgör när och var spåren kommer att gå är staten. Ska vi slå vad om du tror något annat? 

Den stora frågan just nu i Knivsta är: Var hamnar de två nya spåren – längs E4 eller längs järnvägen? Trafikverket har föreslagit tre alternativa spårdragningar för fyrspårets södra delsträcka: Alternativ A går intill befintliga spår, B och C går väster om E4.”

https://unt.se/nyheter/knivsta/artikel/glasklara-beskedet-da-faller-fyrsparsavtalet/rx4wk08l

Uppsala har fantastiska möjligheter framåt. Akilleshälen är spårvägsprojektet. UP har konsekvent varit emot detta vansinnesbygge. Trots att S, V och MP inte klarar av att förstå hur oklokt spårvägsprojektet är har de insett hur klokt det är att stödja kommunens omförhandlingar med Staten om Fyrspårsavtalet genom att rösta JA i folkomröstningen. De som vill minska på bebyggelsen i staden jämfört med dagens planer är korkade om de går på propagandan om att rösta blankt. Blankt och Nej är stöd till nuvarande okloka planer. Det är ljuv musik i UPs öron som uttrycks i delar av minoritetsstyrets debattartikel nedan. Kan UP även ha fått dessa partier att inse det socialt- och ekologiskt värdefulla med att bygga mer i namngivna tätorter? I så fall är det mycket bra för oss Uppsalabor. Nedan debattartikeln i dagens UNT.

I samband med valet till Europaparlamentet söndagen den 9 juni genomförs en kommunal folkomröstning. Frågan som Uppsalaborna ska ta ställning till handlar om vi tycker att Uppsala kommun ska öka byggandet i fem orter längs järnvägen (Storvreta, Vattholma, Skyttorp, Vänge och Järlåsa) vilket minskar behovet av nya bostäder i staden något.”

Ett JA innebär heller inte att vi ställer stad mot land. Våra partier kommer fortsätta arbeta för en god utveckling för hela Uppsala. Tack vare fyrspårsavtalet mellan Uppsala kommun, Region Uppsala och staten kommer Trafikverket bygga ut Uppsala Centralstation och en ny järnvägsstation i Uppsalas sydöstra delar. Det kommer gynna hela Uppsalaregionen.”

”I folkomröstningen kan du rösta ja, nej eller blankt. Vi uppmanar alla att ta vara på sin rätt att rösta både i det för Sveriges och Europas framtid så viktiga Europaparlamentsvalet och i den lokala folkomröstningen. Våra tre partier (Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet) förespråkar ett JA i folkomröstningen. Vi stödjer tanken att planera för fler bostäder i stationsnära lägen längs tågspåren norrut och västerut. Vi vill även se förbättringar av de befintliga tågstationerna i Storvreta, Vattholma och Skyttorp samt att tåget ska kunna stanna även i Vänge och Järlåsa i framtiden.”

Gör din röst hörd! Rösta för ett Uppsala som tar till vara på befintliga och kommande stationsnära lägen i både staden och tätorterna. Det ger ett mer hållbart och livskraftigt samhälle för alla invånare i Uppsala kommun. Rösta den 9:e juni!”

https://unt.se/debatt/artikel/bygg-mer-i-storvreta-vattholma-och-skyttorp-mindre-inne-i-stan/r2dk50xj

Lägg ner spårvägsprojektet och lägg den nya bron i anslutning till Kungsängsbron! Vi måste få stopp på Tjänstemannapartiet!

P.S Både Skyttedal och Johansson har varit ledande företrädare för rikspartier. Skyttedal själv är en sådan broilerpolitiker som de häcklar i nedan reportage. De har rätt, många som röstas fram att företräda oss invånare är inte lämpliga för de ansvarsfulla uppdragen. 
Inledningen av kvällen ägnades också till stor del åt att häckla och kritisera etablerade partier och det politiska systemet. Enligt politikerna på scenen gynnar det karriärister och slätstrukna representanter som inte vågar stå upp för sin egen övertygelse.”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar