lördag 18 april 2020

Att byta åsikter och bekämpa identitetspolitik

Lyssna och värdera
Hur bra är politiker från olika partier på att lyssna på varandra? Hur skadlig är identitetspolitiken inom politiken? Avståndet mellan det politiska etablissemanget och enskilda invånare är enormt. Det skapar stora problem. Förmågan att kopplat till huvudfrågor lyssna och ta till sig av politiska motståndares åsikter är usel. Särskilt usel är förmågan att öppet ta till sig bra idéer från politiska motståndare ”bara” för att de är politiska motståndare. En normalbegåvad människa förstår att goda dellösningar självklart kan komma från politiska motståndare som man borde vara klok nog att öppet kunna erkänna.

Érik Torstensson skriver intressant i Dagens samhälle om hur dåligt det utvecklande politiska samhället blivit. Och hur lobbyister fått en allt för stor makt.

"Under politikerveckan i Almedalen kommer tusentals seminarier att äga rum innanför ringmuren. Till det kommer ett otal informella möten som alla på ett eller annat sätt går ut på att påverka politiken. Men frågan är: Vem lyssnar, egentligen?"


"Att erkänna att man haft fel är svårt. Vi vill inte vela eller tveka eller fundera – vi vill visa hur rätt vi har och sola oss i glansen av andras beundran. Bekräftelsen på att man har rätt (det som ibland kallas ”konfirmeringsbias”) ger dopaminkickar som kan vara svåra att motstå."
"Men att motstå frestelsen är nödvändigt, inte minst för att motverka den destruktiva kultur av medvetna missförstånd, filterbubblor och effektsökeri som grasserar på sociala medier. Facebook och Twitter skulle exempelvis kunna addera en ”du fick mig att ändra åsikt”-knapp, något som den amerikanske hjärnforskaren Sam Harris har föreslagit. I stället för att ge en tumme upp eller ett hjärta skulle man kunna använda ”du fick mig att ändra åsikt”-knappen när ett inlägg fått en att tänka ett varv extra."
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/vem-byter-asikt-i-almedalen-28382
Dagens besvikelse
Per Bolund, MP. Han har tyvärr rollen som finansmarknadsminister i Sveriges regering. Att göra den typ av generella uttalanden som han gör kopplat till hur företag ska hantera sina balansräkningar vittnar tydligt om hans okunskap om företagande. Herr Bolund skulle behöva träffa och lyssna noga på många av våra småföretagare ute i verkligheten. Då kanske Boland kan förstå hur korkat hans utspel är. Personligen anser jag att offentligt finansierade tjänsteleverantörer ska säkerställa resultatutjämningsfonder för att skydda till exempel skolelever och kommuner när dessa företag som JB går i konkurs. För dessa företag finns starka argument för krav på ekonomiska buffertar. Dessa företag är dock en väldigt liten del av vårt mycket viktiga näringsliv. Expressens ledare har rätt när de skriver:

”Magdalena Andersson gör bäst i att ta fram salongsgeväret och snabbt skjuta ner miljöpartisternas illa genomtänkta testballong.”
https://www.expressen.se/ledare/mp-har-inte-en-susning-om-foretagarnas-vardag/

Dagens stjärna
P3 Dystopia! Lyssna på detta mycket viktiga POD-avsnitt! Identitetspolitiken är idiotisk och vi måste bli fler som sluter upp runt problemlösningar av de huvudsakliga samhällsproblemen är. Sverige lider också svårt av identitetspolitik istället för att gemensamt debattera om hur vi bäst löser de stora samhällsproblem vi defacto har på ”bordet”. I Utvecklingspartiet Demokraterna är fokuset på att lösa de stora problemen och på att ta vara på stora möjligheter. Lyssna på nedan POD-avsnitt! Om du bättre vill bidra till en attraktivare framtid. Identitetspolitiken hindrar oss från att skapa en rättvisare och bättre framtid, det fattar inte identitetspolitiker och deras mediakompisar. Var hittar man dessa identitetspolitiker? Bland vänsterpolitiker, vissa liberala grupperingar och inom negativa nationalistiska rörelser. Hjälp till att komma till en politisk agenda som löser våra stora problem och tar vara på våra stora möjligheter! Varför inte gå med i Utvecklingspartiet demokraterna!
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1487088?programid=5188

Positiv nationalism och lokalt gemensamt fokus är inte farlig ”identitetspolitik”. Det är demokratiskt klokt. I en kommun och i ett land har vi ett gemensamt värde av att samarbeta och förbättra våra levnadsvillkor. Det gemensamma intresset är till exempel att skapa samhällen där vi förstår det gemensamma värdet av att den lägsta levnadsstandarden är på en anständig nivå. Uppsala och Sverige kan mycket bättre än nu! Vi måste kunna mycket bättre än nu! Läs gärna min bok ”En stund på jorden”. Vi kan tveklöst skapa en bättre framtid än genom den väg vi nu är inne på! Gör om! Gör rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar