måndag 7 oktober 2019

Yttre gränsens försvar

Det yttre gränsskyddet
Gjort är gjort. Och gamla och nya invånare i Sverige får leva med konsekvenserna av den ansvarslösa migrationspolitiken, och misslyckade integrationspolitiken, Sveriges riksdag länge företrätt. Sverigedemokraterna vid makten i Sverige bär inte lösningar som gör att Sveriges invånare återigen kan bli ett generellt välfärdsland med en stark respekt för det sekulära samhället. Ett samhälle byggt av värderingarna uttryckta i Sveriges rikes lag. Trots V, C och MPs oansvariga hållning i delar av migrationspolitiken måste Sverige omgående tillämpa en invandringspolitik där högkvalificerad arbetskraft får en enklare väg in och där anhöriginvandringen helt kopplas till trovärdigheten att de som invandrar långvarigt kan vara självförsörjda. Inte minst i ljuset av att Sverige nu avser att införa Barnkonventionen som lag är det akut att i Sverige tillämpa denna ordning. Först när våra mest sårbara kommuner ger klartecken om att vi lyckats bra med integrationen kan vi prioritera på något annat sätt. EU vill att samarbetet ska inkludera ett starkt yttre gränsskydd. Låt oss hoppas att EU uppfyller de ambitionerna. Då får misslyckad integration en chans att repareras, antalet utsatta i papperslöshet växer inte, sårbarheten mot terrorism minskar och vi kan ta ett större ansvar för hjälp till fattiga länders människor. Januariöverenskommelsens punkter om anhöriginvandring är ansvarslösa. En trovärdig långsiktig självförsörjningsförmåga måste vara självklar, annars späds redan stora utanförskapsproblem på.

Karin Pihl skriver klokt om vilken hållning EU-kommissionen bör ha avseende hur EUs länder ska förhålla sig till sina yttre gränser. I just migrationsfrågan beklagar jag att Sverige hårdare borde tvingas in i ett rättssäkert och tydligt regelverk som inga av medlemsländerna får avvika ifrån. Beklagar att det tycks vara det enda sättet till en mer hållbar invandringspolitik. Regelverken blir förhoppningsvis inte lika hårda som Ungern och Polen önskar men inte heller lika vidöppna som de svenska. Tänk om denna fråga hade varit färdigkompromissad för länge sedan, då hade sannolikt aldrig Storbritannien lämnat EU.

"Att en omfördelning skulle avlasta Sverige och Tyskland är inte heller garanterat, eftersom det alltid kommer att finnas ett tryck till de länder med mest generösa ersättningssystem, och framförallt, där släktingar och andra landsmän redan bor."
"Att prioritera ännu ett förslag om en gemensam flyktingpolitik med obligatoriska kvoter är därför lönlöst. Likaså att fortsätta tala om ”våra värderingar” – och det gäller båda sidor i konflikten. Det, om något, är nämligen vagt och riskerar att inte leda till något konkret. Se i stället praktiskt på saken: Vad är möjligt? Trots oenigheten om kvoter finns det gemensamma problem som kan lösas på EU-nivå. Ett sådant är att stärka gränsskyddet, och att stoppa flyktingsmugglingen, som leder till att hundratals människor drunknar i Medelhavet varje år."
https://www.gp.se/ledare/sl%C3%A4pp-id%C3%A9n-om-en-gemensam-asylpolitik-1.18819888
Dagens besvikelse
19 bilar uppeldade och en frisörsalong sprängd i Märsta under helgen. Det är en sjuk utveckling. Ansvaret vilar tungt på flera av partierna representerade i Sveriges riksdag.
https://mobil.unt.se/sigtunabygden/bildextra-flera-bilar-totalforstorda-5423111.aspx

Dagens stjärna
Widar Andersson. Nej, många av dem som proteströstar på SD är inte rasister eller nynazister. De flesta är djupt besvikna på att främst Socialdemokraterna och Moderaterna misskött sitt förvaltningsansvar för Sverige.
https://mobil.folkbladet.se/opinion/over-en-miljon-rasister-om6326822.aspx


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar