måndag 28 oktober 2019

Respektfullhet

Hundar som skälsord
Västmänniskor kallas för "hundar" som ett nedlåtande uttryck bland en del människor på vår jord. Det är självklart mycket respektlöst både mot oss västmänniskor som grupp men också mot hundar. Den stor majoritet av västvärldens människor är bra medmänniskor. Hundar skänker idag många människor glädje och hjälper många till ett hälsosammare liv. Skäms på er som uttrycker liknande generella ord med föraktfull mening om andra medmänniskor. Särskilt troende kopplade till IS ser väldigt mycket ner på oss västmänniskor. De är inte enbart respektlösa mot oss, de vill gärna förödmjuka och döda oss också. Självklart är det oacceptabelt och tvingar oss till att försvara oss med bestämdhet. Naivitet kan inte möta ett sådant hat och en sådan destruktiv rörelse. Att ordet hund även användes förr, i vår del av världen, som ett negativt uttryck är ingen ursäkt. Om alla respektfullt bemöter medmänniskor tills de efter egna beteenden förtjänar annat är det ett klokt förhållningssätt.

IS terrorledare som nyligen eliminerats är inte värd respekt. Samtidigt är det klokt att förstå att många rörelser är större än enskilda människor. Jag gillar inte hur Trump, som vanligt, uttrycker sig mycket illa. Det är bland annat retorik som Trumps som bidrar till att öka spänningarna mellan människogrupper i världen. USA har länge ansetts vara demokratins och västvärldens ledande stjärna mot en friare och bättre värld. Tyvärr lever idag inte USAs högsta ledning upp till den viktiga och värdefulla rollen. Det är beklagligt. Jag gratulerar att USA sannolikt slagit ut en av de vidrigaste krafterna mot till exempel vårt sätt att vilja leva. Samtidigt tycker jag inte om den barnsliga och vulgära retorik som han använder när han berättar om elimineringen. Budskapet ska enkelt vara att vi inte tolererar mördare och krafter som med alla medel vill försöka krossa vår frihet och vår form av samhälle. Det religiöst sekulära och det toleranta samhället. Inget mer. Kampen mot de onda krafterna blir mycket effektivare så. Det kommer alltid nya som känner sig kallade att bli ledare. Framgångsrik eliminering bidrar inte till att göra hemska människor till martyrer.
https://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-is-ledaren-dodad-i-rad-som-trump-beordrade/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQyE4X/trump-bekraftar-terrorledarens-dod
https://www.svtplay.se/video/23437526/agenda/agenda-21-okt-23-45?start=auto
Dagens besvikelse
Alex Schulman. På många sätt är den bifogade artikeln bra. Samtidigt visar han stort exempel på bristande konsekvenstänkande. I den verkliga världen är det lätt spårbart att sakfrågor som sjukvård, skola, långtidsarbetslöshet, brottslighet, bostadsbrist går att starkt koppla till en misslyckad migrations- och integrationspolitik. Därför kräver också förbättringar inom skolan, sjukvården, rättssystemet och så vidare en klok migrations- och integrationspolitik.
https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/statsminister-akesson-det-kommer-att-bli-sa/

Dagens stjärnor
Expressens ledare. Hatiska krafter får energi av att de har tydliga människor som de kan utifrån sitt eget perspektiv klä i ondska. IS har garanterat nya krafter som gärna tar över ledarroller.
https://www.expressen.se/ledare/hotet-mot-sverige-dog-inte-med-is-ledaren-/

Peter Hjörne.
"Det är inte ditt fel att det ser ut som de gör men det är ditt ansvar att göra det bättre!"
https://www.gp.se/ledare/en-studerande-en-handbollsspelare-en-prinsessa-1.19586177

Uppsalas bästa damlag i fotboll. Fantastiskt att de genom vinsten mot Hammarby nu blir en del av den högsta divisionen, Allsvenskan, 2020.
https://www.expressen.se/sport/fotboll/damallsvenskan/uppsala-klart-for-damallsvenskan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar