onsdag 9 oktober 2019

Ordning och reda

Kriminalitet och förstörelse
Trots att det har blivit mycket otryggare och betydligt mer organiserad brottslighet i Sverige får vi inte glömma bort att de allra flesta av våra invånare är bra medmänniskor. Oavsett om man tillhör familjer som bott i Sverige i 300 år eller fyra år. Rötskaft finns bland alla grupper människor och vi är alla individuellt ansvariga för våra handlingar.

Det är alltid klokt att lyssna på människor i våra olika samhällen. Lyssna på riktigt. Varje samhälle är unikt. Och de flesta av oss önskar rätt lika livsmiljöer. Svensk misslyckad migrations- och integrationspolitik är inte invandrare och deras barns fel. Nedan ledarartikel i Expressen är läsvärd.

"Boken "Förorten"(Timbro förlag) som ges ut på onsdagen är en frukt av det arbetet. Den är full av intressanta rön, som att religionen spelar en central roll för majoriteten som bor i områdena och att mellan 20 och 25 procent har svårt att kommunicera på svenska, 30 procent känner sig diskriminerade samtidigt som förtroendet för polisen och andra institutioner är förhållandevis högt.
Segregationen är i det närmaste total. Få har vänner med svensk bakgrund och kontakterna med majoritetssamhället är begränsade. Men det betyder inte att de boende har en radikalt annorlunda syn på de problem som brukar förknippas med utanförskapsområden: kriminella gäng på torget, nedskräpning och låg sysselsättning. Tvärtom finner Peter Esaiasson en utbredd ”skärp er”-attityd. Folk som bor i förorten är vansinniga på dem som inte sköter sig, upptäcker statsvetarprofessorn till sin egen förvåning. Man ogillar vad man betraktar som en utbredd bidragsmentalitet. Man retar sig också på allt skräp som slängs och på föräldrar som inte håller koll på sina barn.
Folk i förorten är som folk är mest, med andra ord."

"Studiens resultat bör också begrundas av de politiskt ansvariga. Det är inte ”snällt” mot de boende i dessa områden att ge unga brottslingar chans på chans. Tvärtom utsätter man majoriteten för en otrygg vardag där gängkriminella styr och ställer.
På samma sätt sviker man de skötsamma när man tillåter stök i skolan, nedskräpning i den offentliga miljön och att människor uppbär bidrag utan motprestationer. Det behövs gränssättare som markerar mot alla dessa beteenden i form av närvarande poliser, aktiva fastighetsbolag och en skola med rätt befogenheter och höga förväntningar på eleverna. Ett bidragstak och aktivitetskrav skulle ytterligare understödja skötsamhetslinjen.
Skolchefen Hamid Zafar har döpt den missriktade välviljan gentemot människor med en annan etnisk bakgrund till ”de låga förväntningarnas rasism”. Det är hög tid att lyssna på vad förortsborna själva har att säga."
https://www.expressen.se/ledare/nej-till-stoket-om-fororten-far-valja/
Dagens besvikelse
SD om de inte villkorar sitt stöd till att också ge särskilda statliga ersättningar till Uppsala och andra större stadskommuner. Kommuner som brottas med konsekvenserna av statens misslyckade migrations- och integrationspolitik.
https://www.expressen.se/nyheter/sd-stod-ger-majoritet-till-ny-kommunutjamning/

Dagens stjärna
Grundarna av Politicast, en plattform för enkelt PODande i det politiska arbetet. Mycket positivt när nyskapande företagande och samhällsnytta förenas. En sak är säker, Ylva Johansson, ny EU kommissionär,  gjorde inte mycket mätbart för att bryta Sveriges växande utanförskapsproblematik.
https://www.politicast.fm/e/UkaUGURGBAuQaVifTyyAm5?fbclid=IwAR0nWcSAI3JTpFcqW6_2vZszF8qr23Vdrd2aUsrU-tkv_rcta5VaJ6_0-Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar