tisdag 17 mars 2015

Stoppa invandringen

Social hållbarhet
Hur mycket invandring tål en markyta utan att kraftiga sociala konflikter uppstår? Får man fundera på det sättet? Hur mycket flyktingmottagande och till dem anhöriginvandrade tål världens mest generösa välfärdssamhälle? Får man fundera på det sättet? Helt klart är att det svenska folket funderar över dessa frågor och MÅNGA oroas starkt över den misslyckade integrationspolitiken. De av oss som hela tiden träffar och pratar med många människor visste självklart att det är på detta sätt. Och de som tycker att invandringen ska stoppas visar tydligt att de inte förstår hur välstånd skapas. Invandring handlar bland annat om återvändande svenskar och arbetskraftsinvandrare som starkt bidrar till svenskt generellt välståndsbygge. Återvändande svenskar och arbetskraftsinvandrare blir mycket sällan en integrationsutmaning och de är nästan alltid självförsörjande. Den stora migrationsutmaningen för välfärdssamhället är flykting och dess relaterade anhöriginvandring, samt de ensamkommande barnen. Det är fantastiskt att vi svenskar tagit och tar ett generöst flyktingansvar, men om vi fortsätter som nu blir det sociala och ekonomiska priset för högt. Så kan man tycka, och så tycker en mycket stor del av den svenska befolkningen. Och det är nästan bara de outbildade eller ideologiskt främlingsfientliga som ser invandring som ett problem.
http://www.unt.se/start/ingen-allman-ovilja-3642397.aspx


Verklighetsuppfattning

"Lögn, förbannad lögn och statistik". Med de orden startade professorn i statistik min första kurs under mina universitetsstudier. Helt klart är att UNTs ledare, som vanligt, väljer att se vår verklighet som de önskar se den. Inte som den är. Visst är vi svenskar väldigt oroliga över den tilltagande främlingsfientligheten. Men IPSOS och DNs opinionsundersökning kan inte tolkas på något annat sätt än att svenskarna nu är mycket skeptiska till en fortsatt hög flykting och relaterad anhöriginvandring och vi svenskar är mycket oroade över en misslyckad integration. I vart fall jag kommer att fortsätta att jobba för en hållbar migrationspolitik och en kraftigt förbättrad integrationspolitik. Om dessa samhällsutmaningar inte hanteras mycket bättre går våra barn mot en mycket socialt orolig framtid i ett ekonomiskt svagt land. Jag tänker inte bidra till en politik som leder våra barn mot kraftiga försämringar. Tänker du?
http://ipsos.se/150316-integrationen-i-sverige-far-underkant
http://www.dn.se/arkiv/ledare/bekymrad-solidaritet-praglar-flyktingsynenÅldrande befolkning
Och om man kan räkna, som allt färre i Sverige verkar klara av, innebär också vår allt äldre befolkning stora sociala och ekonomiska påfrestningar på AB Sverige och dess kommuner. På SverigesRadio kunde vi i morse höra att pensionssystemet inte klarar av att vi går i pension så tidigt som vi gör och att allt fler +55 tar ut möjlig pension redan innan de går i pension. Denna stora utmaning känner politikerna till men vem vinner val på att höja pensionsåldrar eller andra åtgärder som upplevs som försämrande? Reinfeldt lyfte på locket om pensionsåldern men debatten dog ut efter en månad. Vad är problemet? Jo, vi blir helt enkelt för gamla i förhållande till antalet år vi jobbar och bidrar till det gemensamma, så kan problemet enkelt uttryckas. Det är bl a i detta ljus som många godtrogna politiker tror att flyktinginvandringen ska rädda oss. Men då måste också de svenska systemen snabbt leda dessa nya svenska krafter mot självförsörjning. Det gör de inte nu.
https://secure.pensionsmyndigheten.se/PensionssystemetsFinansiering.html


Det blir socialt och ekonomiskt helt ohållbart med ett ofinansierat åldrande och att stora delar av våra flyktinginvandrade lever på försörjningsstöd och andra bidrag. Matematikkunskaperna behöver sannerligen förbättras i Sverige! Det brådskar med nödvändiga reformer! Och den tilltagande svenska åsiktspolariseringen är inte något positivt för Sverige.
http://www.dn.se/ledare/signerat/amanda-bjorkman-konsten-att-pressa-in-verkligheten-i-den-egna-tesen/6 kommentarer:

 1. Nope, Sverige klarar inte den invandring det har och jag kan garantera att alla undersökningar som görs, det finns fler negativa röster till i synnerhet flyktinginvandringen än vad någon statistik visar. Media och politiker har nämligen ordnat så att man räknas som rasistisk och främlingsfientlig om man är negativ och vem har inte sett hur SD-representanter kan behandlas? Det finns klickar som antingen vägrar svara eller helt enkelt ljuger. Säkrast så, i synnerhet om inte enkäten är på papper och helt omärkt, dvs inga koder eller något som kan spåras.

  Det där med "åldrande befolkning" .... suck. En stor myt att detta är ett problem. för det vore det inte om vi inte hade den invandring vi har. Vi behöver en befolkning som är i jämvikt, dvs en liten invandring för att fylla på barnaalstrandet och dit skulle vi komma om vi inte hade denna gräsliga invandring vi har. Politiker verkar glömma att dessa, ofta unga, de kommer att åldras de med och då kommer huvudproblemet att kvarstå. Jobb ....

  Många blivande äldre vill jobba, jag själv skulle gärna vilja ta typ vaktmästarjobb eller gå och putsa i kommunens planteringar. Något enkelt borta från ekorrhjulen.

  En 'gamling' kan omöjligt konkurrera med invandrare som får runt 75% av lönen betald. Inte nog med att många handikappade och troligtvis en hel del f.d fängelsekunder har stort behov av jobb som det är hyfsat lätt att hoppa in i. Det finns ju pensionärer som nog vill åt dessa jobb med. Och de ska konkurrera med flyktingar med anhöriga.

  Inga lönesänkningar i världen kan ordna de jobb som behövs och till detta torde bidrag behöva införas för att kompensera. Helt ohållbart!

  Bostäder ser ut att vara den andra faktorn som ej kommer att hända. Beräkningar på de kostnaderna är något i hästväg ...

  /Rick N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag delar din syn att olika snedvridningar av arbetsmarknaden är destruktiva och orättvisa. I grunden har vi ett problem med att de lägsta ersättningarna är på en för hög nivå bl a därför som ungdomslöner för i vart fall svagare ungdomslöner måste särbehandlas för att de ska få en chans överhuvudtaget.

   Väl fungerande företag och regioner med tydlig värdegrund och en personalstyrka/invånare med mångkulturella bakgrunder har nästan alltid skapat mest välstånd för ägare och invånare. Invandring i sig är aldrig ett problem MEN om man har så generösa välfärdssystem som i Sverige (ifrågasätts allt mer av garantipensionärerna) så måste många fler och fortare bli självförsörjande. Så länge vi klarar en hög självförsörjningsgrad har vi inga större problem.

   Radera
  2. Tråkigt att ekonomin är paj. Det hjälper ju inte välfärden, pensionerna och invandringen direkt. Vad tror du Riksbanken gör idag? -0,2%?

   Radera
  3. Snälla Stefan ... det är ju självklart att kom folk i försörjning fortare så vore dagens invandring inget problem. Precis alla är överens om det.

   Grejen är ju att det är att en *majoritet* inte lyckas på rimlig tid! (Se SCBs statistik som täcker 15 år och då med mycket lägre asylinvandring än idag).

   Sedan kan folk löst delas upp i de som tror att försöker man lite hårdare så ska det nog gå, den här gången. Och så de som ser empiriskt, praktiskt, realistiskt, statistiskt: det kommer helt enkelt inte att gå! Har inte sett EN nationalekonom som säger att detta är hållbart.

   Jag har inte sett NÅGON statistik som säger att denna typ av invandring är hållbar i Sverige. De som är för den har inga som helst goda statistiska siffror att visa upp för asylinvandring och deras anhöriga. Vad hjälper det att de är unga och fyller ut "befolkningspyramiden" om majoriteten inte kommer att kunna försörja sig på rimlig tid? (och sedan blir gamla och ska ha garantipension efter socialbidragen)

   Tino Sanandaji har på sin blogg mängder med artiklar där han går igenom statistiken och den är inte vacker.

   /Rick

   Radera
  4. Hittade just denna Tino-sammanställning. Jag minns att jag skrattade rakt ut då Ullenhag lanserade sin fantastiska Etableringsreform och roade mig varje december med att kolla 'resultatet' (2014 har jag inte sett till ....)

   Det blev till och med mycket värre än vad jag trodde det skulle bli
   http://www.realtid.se/ArticlePages/201503/18/20150318124733_Realtid223/20150318124733_Realtid223.dbp.asp

   Inte en snöbolls chans att någonting råder bot på de 10 000-tals lågutbildade med familjer och tyvärr med sannolikhet deras barn ... vi får in extra, utöver de lågutbildade vi producerar själva.

   /Rick

   Radera
  5. Räntesänkningarna är en tydlig signal om att vi har stora underliggande problem i vår ekonomi och att EUs finanspolitik med fortsatta våldsamt sedeltryckande tvingar Sverige att parera för att vår utlandshandel inte ska bromsa in.

   Jag följer också olika debattörer och index som vägleder. Som du förstått hade jag gärna sett helt andra politiska grepp än vad vi sett och ser kopplat till migration och integration. Det är särskilt två saker som akut bör åtgärdas men som MP stoppar: - gör det möjligt att kopplat till försörjningsstöd kräva arbetsinsatser i det allmännas intresse
   - se till så att de regler som redan finns kopplade till anhöriginvandring till 100% efterlevs och tillåt inga undantag (i vart fall under de kommande fem åren)

   Radera