tisdag 3 mars 2015

Mot haveri

Krona mot krona och buffert i ladorna
Den Socialdemokratiska statsministern, finansministern och MPs biträdande finansminister vill avveckla kraven på ett överskott i statens finanser över en konjunkturcykel. Syftet med överskottet är att vi idag ska överkonsumera välfärd på bekostnad av framtida generationer. Jag anser att det är helt fel att överge överskottsmålet. Det är god ekonomisk hushållning och ansvarsfull politik.
http://www.dn.se/debatt/battre-framtidsutsikter-utan-atstramande-overskottsmal/Högst skatt och flest sjukskrivna timmar
Den svaga minoritetsregeringen vill ösa på med kostnader. Därför vill dom avskaffa det ansvarsfulla överskottsmålet. De vill också höja skatter som minskar efterfrågan och som gör det DYRARE att anställa människor. Det är en dum väg framåt. En väldigt dum väg. Det finns gott om hål att fylla om man lyssnar på t ex Försvaret, Trafikverket osv. Och alla tycks hållas hårt förutom Migrationsverket där det tycks vara obegränsade resurser.

En förändring som nu sker är att sjukförsäkringens regelverk åter ska ändras. Mellan 1998 och 2002 ökade de genomsnittliga sjukskrivningstalen med 100%! Mellan 2002 och 2014 har antalet utbetalda dagar med sjukpenning  (16-64) halverats. Det representerar massor av minskade kostnader som innebär att annat kunnat finansierats. Är det inte intressant att världens högst beskattade folk, och det folk som får mest välfärdstjänster, också är bland de mest sjukskrivna. Hur tolkar man det? Att världens högsta skattetryck gör oss till världens mest sjuka?

Sverige går mot mycket svaga tider. Välstånd byggs inte på mer bidrag utan fokuset måste vara på att fler ska bidra och mycket ska göras för att effektivt stötta människor mot självförsörjning. Självförsörjning på hel eller deltid!
http://www.unt.se/omvarld/reformforslag-kostar-tva-miljarder-3621706.aspx


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar