onsdag 4 mars 2015

Dold agenda?

Varför inte en konferens?
Hur allvarligt är läget runt om i Sverige kopplat till migrations och integrationspolitikens misslyckande? Vi är många som anser att läget är allvarligt och att det måste tas på betydligt större allvar än vad många av våra rikspolitiker tycks göra. Vi vet alla att Migrationsverket behöver mer och mer pengar för att hantera det stora tryck de har på sin verksamhet. Vi kan bl a anta att det är ett av skälen till varför riksregeringen nu vill överge det viktiga överskottsmålet som Magdalena Andersson, finansminister, så kraftfullt försvarade i valrörelsen 2014. Nu helt plötsligt duger det att konsumera välfärd på kommande generationers bekostnad.....


Runt migrations och integrationsfrågorna finns det gott om tyckande. Frågorna och utmaningarna är så stora så jag anser att det är dumt att staten avstår från att försöka beskriva en objektiv verklighet. Vill inte regeringen att vi svenskar ska få en chans att rimligt objektivt bedöma läget kopplat till migration och integration? Om dom vill det så är det hög tid för en konferens där verkligheten beskrivs utifrån fakta. Och där länder som lyfts som goda exempel beskrivs utförligt så att vi förstår skillnaderna mellan hur deras migrationspolitik fungerar och hur deras välfärdssystem är uppbyggt. Och där vi får lära av Södertälje, Malmö och Linköping om hur deras "objektiva" verklighet ser ut.  Det är inte bra med alla olika bilder som sprids kopplat till migration och integration. Förutom att få lära av hur andra mångkulturella länder och kommuner gjort vill jag bl a veta följande;
- Hur många flyktinginvandrade och till dem anhöriginvandrade har kommit till Sverige de senaste tio åren? Och från vilka länder och befolkningsgrupper?
- Hur många av ovan prognosticeras att komma till Sverige de kommande fem åren?
- Hur många kvalificerade arbetskraftsinvandrade har kommit de senaste tio åren?
- Hur många okvalificerade arbetskraftsinvandrade har kommit de senaste tio åren?
- Hur många av ovan är kvar i Sverige och var har de som lämnat flyttat?
- Hur ser skolresultaten ut för ovan? Hur är det resultatet i förhållande till övriga populationen? Finns tydliga skillnader mellan olika grupper? Vad kan skillnaderna bero på?
- Hur många av ovan är självförsörjande? Hur många är arbetslösa? Hur många är i olika former av arbetsmarknadsåtgärder? Hur ser det ut ur ett könsperspektiv? Hur ser det ut i förhållande till övriga populationen?
- Hur ser brottsstatistiken ut och hur är den i förhållande till övriga populationen? Om stora skillnader vad beror det på och hur kan det förändras till det bättre?
- Hur ser omsorgs och vårdbehovet ut bland flykting och anhöriginvandrade och avviker det från övriga populationen? Om stora skillnader, vad beror det på och hur kan det förändras till det bättre?
- Finns tillgång till bostäder? Om ja, var? Och om det finns, är det platser där de kan antas kunna försörja sig själva så snart som möjligt?
- Hur fungerar introduktionen av flyktingar och anhöriga in i det svenska samhället? Vem ansvarar för vad? Rättigheter och skyldigheter?
O s v.

Ovan är relevant! Och jag förstår inte varför inte något liknande genomförs! Det är farligt med debatter och samtal bland invånarna som bara bygger på tyckande. Det behövs mycket mer hjärna för att vi ska hitta socialt och ekonomiskt hållbara vägar framåt inom migrations och integrationspolitiken! Och om det nu inte är så illa som många svenskar känner så är det väl utmärkt att rimligt objektivt visa det. Och om det visar sig att det inte är så fantastiskt som vissa låtsas som så kanske vi rimligt snart kan få bred politisk enighet om smartare vägar framåt!
http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/sa-avslojas-lognerna-om-invandringen/
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/keynes-loeper-amok-om-oeverskottsmalet-tas-bort-14070
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svart-for-flyktingar-att-fa-arbete_4379691.svd
http://www.dn.se/nyheter/sverige/tio-ar-senare-har-varannan-mindre-an-13-000-i-manaden-1/
http://www.corren.se/nyheter/linkoping/linkoping-landets-nast-mest-segregerade-stad-7812090.aspx


6 kommentarer:

 1. Mycket av statistiken du söker finns hos SCB. Flertalet bloggar har fiskat ut och sammanställt, bara att googla. När det gäller brott så får man gå till grannländerna och extrapolera utifrån deras statistik.

  Har du glömt invandrarens troliga (låga alltså) utbildningsnivå bland dina frågor och därmed vad det implicerar på ett flertal andra områden som redan är hårt ansatta? Att inhemska handikappade har fått det svårare att få jobb?

  2011 då 'ansvarsfulle' Reinfeldt fick ihop det med MP så blev jag rädd på allvar och det innan IS-jihadister var allom bekant. Han gjorde exakt motsatsen till vad som är ansvarsfullt mot Sverige och de som bor där. Balkanisering och byggande av permanent utanförskap med no-go-zoner mm.

  Angående Migränverkets äskande av mer pengar, de det är väl en definitionsfråga om det verkligen "hanterar" asyltrycket, med eller utan mer pengar.

  Norge vill visst svenskar ska börja identifiera sig om de kommer på besök. Fullt förståeligt. "Svenskar" är visst mest ökande fasttagne brottslingen i Danmark nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns definitivt ytterligare perspektiv att belysa. Bl a demografin blan flyktingar och anhöriginvandrade. Min poäng är att vi behöver en statlig "objektiv" sanning och den bör sammanfattas efter cirka tre dygns konferens i ämnet! Jag vet många källor till information om läget men många av dessa källor misskrediteras fort som vänster, höger eller brun. Vi måste fort fram till en så objektiv verklighetsbeskrivning som möjligt! Bl a där vi kan få förklarat varför kraven för anhöriginvandring konstant verkar negligeras.

   Radera
  2. Generellt sett är inte politikerna mogna ännu för "objektiv verklighetsbeskrivning". SD behöver gå upp några procent till och/eller något riktigt illa händer, vad vill jag ej spekulera i, för att de hittills tysta och möjligen mottagliga för verkligheten ska våga säga åt de oemottagliga att nu får de lov att vara tysta och ta och lyssna!

   Samt att man tittar på grannländer hur de hanterar allt möjligt. Inte bara finska skolan (som en gång var en kopia av den svenska ....), det finns lärdomar där. Jag läser runt mycket, och har alltid skämskudden redo så fort det handlar om Sverige.

   Radera
  3. Ja, vi har hamnat väldigt snett. Hur kunde det bli så här? Blev kompromissandet mellan C, M, FP och KD för dyrköpt? Var tidigare minoritetsregeringar med S för svaga för att göra mer rätt än fel? Har det svenska skolsystemet gjort 80% av svenskarna till naiva mesar? Har faktumet att Sverige blivit allt svårare att styra lett fram till att alla partier bara säljer rättigheter för att försöka vinna röster? Att förstå att rättigheter måste matchas mot skyldigheter är en sak men om 80% av svenskarna ogillar krav i olika former så undviks det självklart av röstfiskare.

   Jag känner att jag i vart fall kan titta mina barn stadigt i ögonen och säga att jag såg trenderna och försökte förbättra. Om det nu är för sent att rädda den generella välfärden för svenskarna så hoppas jag domen mot de som vägrar inse läget blir hård. Det är dock en klen tröst för våra barn som, Ceterisare paribus, går en socialt och ekonomisk tuff framtid till mötes.

   Sveriges olika delar har en STOR demografisk utmaning. Pensionskullarna är jättestora och försörjningskvoten mycket oroande. Men att med det som utgångspunkt tro att flyktingar, anhöriga till flyktingar och fattiga EU migranter ska rädda vårt välstånd är väl ändå väldigt blåögt. Massiva satsningar på att rekrytera hit kvalificerad arbetskraft som efterfrågas av våra företag! Det behövs! Men även de måste ha någonstans att bo. En fördel med den målgruppen är att de har råd att betala för sitt eget boende. De har t o m råd att betala de enorma boendekostnader som alla svenska byggregler och krav skapar.

   Radera
  4. 80% är inte naiva mesar, det finns årliga återkommande undersökningar och ett antal per aktuell fråga som visar att svaga till starka majoriteter av svenskar vill ha hårda tag inom just allt. Varför man fortfarande röstar som man gör .... för min och frugans del så blev det ånyo Alliansen 2010 helt enkelt för att vi var övertygade om att NU måste "ansvarsfulla" partier inse vad de skapar och vad följdverkningarna blir.

   Vi hade fel. Tror dock att det stora flertalet är mer förlåtande (vi är sk-tförbannade på alla sju) då det gäller just det egna partiet, och hoppas innerligt att de ska vända *snart*. SDs tillväxt är antalet som gett upp.

   Hur så många partier kunde hamna fel ....ja, jag är den förste att erkänna att det låter oerhört sympatiskt hur de idealistiska trummorna går. Det som är så förvånande är att så många journalister och politiker verkar ha gått på det (eller håller käften). Människan är som människan är, på gott och ont. Det är oerhört förvånande att så mycket ska bortförklaras som i stil med "det är klart asylanten kan ljuga, de misstror ju myndigheter där de kommer ifrån. Det ska inte läggas dem till last". Liknande förklaringsmodeller finns för varje så kallad svag grupp som existerar. Vilket är direkt skamligt beteende mot de som är ärliga, att de likställs med de ärliga.

   Den sk demografiska utmaningen borde inte oroa så mycket som den verkar göra. Det finns gott om bra artiklar som förklarar varför, men i korthet ... många äldre vill jobba längre och det går att utbilda yngre. Och ha äkta arbetskraftsinvandring .... Det som ger då mig kalla kårar är de mängder helt obildade vi får in i landet, de som i princip måste starta från noll eller där kulturen inte anser att det är så viktigt att kvinnan jobbar. DET är den riktiga faran. Attans vad det har blivit många följdproblem i detta land, som vi inte hade haft om vi ställt hårda introduktionskrav, vad vi tolererar och vad vi inte tolererar.

   Angående vad jag kallar äkta arbetskraftsinvandring så vore det lättare att rekrytera utomlands om inte Sverige går och blir global driftskucku för sin Moraliska Supermakt-aspirationer, som i det långa loppet betyder höga skatter för att även försörja många som just aldrig jobbat samt alla stöd till utanförskapsområden och extra kostnader för socialen och rättsväsendet. Samt givetvis få ordning på brottsligheten. Sverige kan bara lyckas attrahera kompetent folk om det antingen betalar tokmycket (infödda lär titta snett) , eller är ett generellt attraktivt land. Politikerna måste skärpa sig .....

   2018 blir ett ännu intressantare valår än vad 2014 var.

   Radera
  5. Intressant och intressant... Den politiska oförmågan leder tyvärr svenskarna mot ett allt svagare samhälle. Ett samhälle när luftslottet spricker främst drabbar våra svaga. Tråkigt om folket tillåter det gå så långt.

   Du har möjligen rätt att 80% av folket är klokare än dess företrädare och de mediarepresentanter som anser sig ha rätt.

   Radera