fredag 13 mars 2015

Idé och kompromissfabrik

Ebba Busch-Thor
"Vem är jag vem är du... levande charader" var en sång som sjöngs av Arja Saijonmaa. Ja, vem är alla människor man träffar egentligen? Hur mycket av deras personlighet döljer dom? Hur mycket av sina verkliga uppfattningar låter de bli att berätta då de kan anses som politiskt inkorrekta? Ebba är nog rätt mycket den hon är, vilket jag anser är en styrka i sig. Hoppas "den hon är" räcker till för att leda KD mot en tydlig höger/konservativ profil. Där finns absolut en nisch att ta i svensk politik som gör att KD kan slippa den eviga pressen att få mindre väljarstöd än 4%.

Ett parti ska när det fungerar som bäst vara förankrat i några grundvärderingar, då och då omformulera sin samhällsvision, ovanpå det ständigt idéutveckla sin politik och därefter kompromissa, kompromissa och åter kompromissa för att i en majoritet kunna komma så när sin vision och sina grundvärderingar som möjligt. Så enkelt är det....

Jag är inte konservativ. Men för att vi svenskar snart ska lyckas slippa destruktiva vänsterkrafter hoppas jag Ebba lyckas att paketera om KD. Samtidigt som jag hoppas det är det viktigt att inte de hårdast formulerade idéerna är helt oförenliga med Ms mellanmjölkspolitik samt C och FPs liberala bottenplatta. Tillsammans behöver dessa partier +40% för att slippa vänsterstyret. Därför finns i praktiken tråkiga begränsningar i ett partis idéutvecklingsarbete, i vart fall kopplat till vad som tål att vara en del av ett partiprogram. Grytan som ska kokas måste bli tillräckligt bra för tillräckligt många. Det måste i dagens politiska kaos gå att kompromissa med andra partier, annars får man aldrig på riktigt vara med och styra demokratins olika skepp på ett ofta stormigt hav.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5918713

Högt i tak
Sverige har ett fattigt debattklimat! Vi behöver ett mycket öppnare och friare debattklimat i Sverige om det generella välståndet ska kunna försvaras. Varför försvarar t ex många liberala debattörer konstens rätt att få göra vad som helst under konstflagg men så fort någon tycker något som avviker mot vad de själva tycker i en politisk fråga då förs ofta debatten respektlöst. Vi behöver fler beskrivningar av verkligheten som får stötas och blötas i offentliga samtal och debatter, inte färre.
http://www.expressen.se/kultur/toppnyheter-/tankepolisen-far-oss-att-bli-tysta-och-fega/

Kul att läsa sista sidans krönika i det senaste numret av Dagens Samhälle. Skribenten delar min syn att det skulle vara mycket värdefullt om vi kan försöka få en "objektiv" bild av migrations och integrationsläget i Sverige. Ministern Morgan Johansson har tydligen sagt på ett EU möte att det börjar bli ohållbart att Sverige och Tyskland ska ta ett så stort flyktingansvar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar