fredag 6 mars 2015

Mångfaldshelg

Mångfald berikar
Hur kul, och hur prisvärt, tror du det skulle vara om det enda klädföretaget i Uppsala, Stockholm eller annan större stad enbart erbjöd en design och endast gråa kläder? En mångfald av klädföretag, designalternativ, storlekar och färger erbjuds oss. Det är väldigt bra det. Då kan just du och jag förhoppningsvis hitta det vi vill ha inom de budgetramar man har. Klädbranschen har funnits länge. Den generella välfärdssektorn är en modern företeelse. När min morfar var ung finansierade inte skattepengar i närheten av allt det idag ska finansiera. Att förbjuda vinster för företag som verkar inom skola, omsorg och vård är en enfaldig och dum väg framåt. Att skärpa kvaliteten i upphandlingar är absolut viktigt. Att minska möjligheten för kortsiktiga kapitalister att tjäna snabba pengar på pyramidspel inom skattefinansierade tjänstesektorn är bra och viktigt. Men att förbjuda vinster som utgör grunden för att kunna underhålla, nyinvestera och ge en rimlig avkastning på satsat kapital är idiotiskt och kommunistiskt! Bl a därför är det glädjande att se att opinionen går mot MP. Dom påstår att dom inte är ett vänsterparti! Dom påstår att de är företagarvänliga! Nu ser vi att det bara är floskler utan täckning i praktisk politik! MP borde, inte minst för sin egen skull, lämna regeringen så att S själva får ratta kompromissvägen framåt. Nu kan väl ändå MP se att man inte behöver sitta i en regering för att kunna påverka mycket! Använd Saudiaffären som exitchans! Då öppnas oxå vägen för hållbara breda kompromisser inom migrations, integrations, försvars och energiområdet! Det är bra för Sverige! Men de inom MP som är ministrar vill nog inte förlora sina fina titlar, sina relativt höga arvoden, sin privatchaufför m.m...... Tröttsamt.
http://www.expressen.se/nyheter/valjarraset-for-mp/

En mångfaldshelg
Jag har oftast mycket intressanta och utvecklande helger. Denna helg tror jag blir särskilt intressant och utvecklande. Och visst blir det dans också! I eftermiddag och kväll går i andlighetens och konkurrensens intressanta tecken. I morgon går i festandets och storindustrins tecken då det firas födelsedagskalas och jag kommer att samtala med några av Sveriges största industriledare de senaste 50 åren. Och på söndag går det i hälsans och sjukvårdens tecken då jag möter krafter som har idéer som är viktiga att stötta för att vi ska klara av de demografiska utmaningar vi står inför. Och de utmaningarna blir ännu större om vänsterns enfald införs i AB Sverige! Usch!

Almega har rätt! Att "tvinga in" S att så kraftigt samarbeta med V ska bl a syfta till att skapa tydliga skillnader mellan alternativ 2018. Men till vilket pris? Och DÖ stoppar inte SDs framfart. SDs framfart stoppas bara genom nykter politik inom migrations och integrationsområdet. Det är bra med en bred politisk enighet om nya tag i migrations, integrations och fattiga EU-migrantfrågorna! Gör om! Gör rätt!
http://www.di.se/artiklar/2015/3/5/almega-till-attack-mot-alliansen/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar