torsdag 12 mars 2015

Naivitetens höga pris

Nyval!
Hur högt får priset bli för en politik som drivs av en minoritetsregering? En regering som saknar reformmandat från folket? Sverige har stora utmaningar inom migration, integration, åldrande befolkning, skolsystem som levererar allt färre konkurrenskraftiga invånare och ett näringsliv som inte växer i Sverige så som fortsatt högt välstånd för svenskarna kräver. Allt fokus borde läggas på att hitta idéer, system och kompromissförslag med majoritetsstöd runt dessa huvudutmaningar. Men icke då. Regeringen är förgiftad med naivitet och i en rasande takt tappar Sverige kraft runt om i världen. Det är riktigt illa för svenskt välståndsbygge och det är illa även för naiva miljöpartister i regering då det är svårt att driva idéer man tror på om man inte har några pengar. Jag har sagt det förr! Nyval! Jag vill ha nyvalet om ett år! Tyvärr hinner den nuvarande regeringen förstöra mycket mer tills dess men då har KD hittat sin "nya" riktning under Ebbas ledning, Kinberg-Batra har vuxit in i partiledarrollen och FP (med eller utan Björklund som partiledare) har en uppdaterad politisk plattform. Valprognos: KD:5%, M:23%, FP:6% och C:7% det ger 41%. Och SD:16%. Om S och M i hemlighet gör upp om att nu ska reglerna som finns kopplade till anhöriginvandring tillämpas och att man inom migration och integration ska göra breda politiska överenskommelser, då kan Sverige åter få en regering som inte skadar svenskarnas möjligheter till ett välfärdsliv! Nyval i mars 2016! I grunden är Socialdemokraterna ett ok regeringsalternativ men i kombination med MP och V blir det en naiv destruktiv soppa som smakar mycket sämre än den rödgröna soppa Carl Bildt så ofta talade om på 90-talet. Nyval i mars 2016! Eller så får S sparka ut MP från regeringen nu! S och tillräckligt många riksdagspartier får väl göra en MÖ! En marsöverenskommelse om en S regering som får begränsade ramar.
http://www.di.se/artiklar/2015/3/11/debatt-skadorna-maste-repareras/
http://www.di.se/artiklar/2015/3/12/fler-vantas-kalla-hem-sina-ambassadorer/

Välståndshaveri
Hur kan Socialdemokraterna gå i Fi, V och MPs naiva och enfaldiga fälla? Jag trodde mycket bättre om Socialdemokratin! Det finns gott om Socialdemokrater som är pragmatiska. Och Socialdemokraterna har tidigare förstått att uppdraget är att göra Sverige socialt rättvist på en hög grundläggande nivå. Den höga grundläggande nivån är kraftigt hotad av Fi, V och MPs naiva politik! Utrikespolitiken har havererat. Näringslivsutvecklingen försämras. Och svensk förmåga att socialt integrera flyktingar och anhöriga havererar snart. Även hanteringen av tiggeriet leder Sverige snabbt mot ett kraftigt segregerat land. Med kraftiga sociala konflikter mellan olika grupper. Jobbiga frågor att ta i, men det måste vi göra!

Det är inte bara inom rikspolitiken som vänsterns naiva och enfaldiga politik visar sitt rätta ansikte. I en debattartikel i dag kan vi läsa att Fi i Uppsala tycker att Uppsala ska ge alla fattiga EU invånare som kommer hit samma rätt till försörjningsstöd och sociala bostäder som oss som bor här. Viljan att hjälpa människor som har det dåligt är behjärtansvärd. Men herregud! Är dessa naiva vänsterkrafter helt inkapabla att förstå konsekvenserna av vad de tycker? Ibland blir jag väldigt trött trots den härliga solen, ljuset och mycket positivt i mitt liv. Ibland längtar jag tillbaka till affärsvärldens "enkla" tillvaro. Hur kan så många svenskar vara så naiva så att de röstar på Fi, MP och V? Är det ytterligare ett resultat av ett skolsystem som misslyckas med att bidra till att svensk konkurrenskraft stärks?
http://www.unt.se/asikt/debatt/uppsala-kan-battre-3633683.aspx

3 kommentarer:

 1. Håller med i stort om vänsterns, men på just på de flesta punkter är Alliansen inte ett spår bättre.

  Jaja, NU (efter åtta år i regeringsställning) pratas det en gnutta åtstramningar, men det återstår att se om det är bara prat. Det sitter 15-20% SD-väljare och vill att det tas tag i saker. De små brandhärdarna är alldeles för många och passar man sig inte kan de inte alla stampas ut utan att tar sig ordentligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att du menar Alliansens misslyckade migrations och integrationspolitik. Ja, den var väldigt misslyckad! Och MP som håller på att helt rasera svenskt generellt välstånd på världsrekordfart har inga fungerande förbättringsförslag. Nyval! Mars 2016! Då kan ju Ebba komma in i riksdagen oxå ; )

   Radera
  2. Inte bara det. Försvaret och att man inte kom längre än vad man kom med skolan. Samt energipolitiken.

   Men ja, allt som har med migrationen att göra har gett 'oförutsedda' följdverkningar långt in i andra områden. Tolkkostnader för rättsväsende och sjuk-/tandvård har skjutit i höjden de senaste 10 åren det med. Långt över vad som vore proportionellt sägs det. Svårt hitta siffror men om det är sant så finns trolig överrepresentation i kostnader även där. Och räknas inte in då nationalekonomer försöker göra total kostnadsanalys.

   Skulle vara intressant att veta hur det ser ut inom Försäkringskassan också. Om överrepresentation även som sjukskrivna/assistansberättigade.

   Radera