tisdag 10 mars 2015

Härdsmälta

Sverige rasar
Det tar tid att bygga framgång. Det går fort att rasera något bra. Det gäller både enskilda människor och organisationer. Ta t ex Röda korset som fortfarande lider av Bengt Westerbergs girighet och föreningens då orimliga ersättning till sin ordförande. På 100 dagar skulle Fridolin (MP) fixa skolan. I takt med flyktingströmmar, anhöriginvandring och andra gruppers barn och unga i skolan fortsätter skolan att ha stora problem att ge våra barn och unga en konkurrenskraftig utbildning. På något fler än 100 dagar har den Socialdemokratiska och Miljöpartistiska regeringen redan kört Sverige i botten. Det är sannerligen en bedrift. Glöm inte att Sverige under Alliansen fick ett stort internationellt erkännande för hur välskött Sveriges ekonomi var. Under mycket oroliga ekonomiska tider.

Den nya regeringen har i den dumma Decemberöverenskommelsen fått Walk Over av de flesta av oppositionspartierna. Bryt Decemberöverenskommelsen! Risken är mycket stor att vi annars har vänsterstyre i Sverige under åtta år trots att svenska folket inte vill ha vänsterpolitik! Och det är helt oacceptabelt att den nuvarande bräckliga minoritetsregeringen, som inte fått ett mandat för vänsterpolitik, ska få avvika från överskottsmålet över en konjunkturcykel. Om de tillåts avvika från den ambitionen kommer politiska alternativ att 2022 få ta över ett land som endast måste fokusera på att skära kostnader och på andra sätt sanera i den offentliga ekonomin. Det är en oacceptabel väg framåt för oss som inte gillar naiv vänsterpolitik.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/rika-omraden-blir-rikare-invandrartata-far-fler-invandrare/

Utan handel inget välstånd
Vad har byggt vårt välstånd? Det vet väl alla? Nej, så är det inte. Det finns tyvärr många som inte förstår att svenskt välstånd är byggt av entreprenörskap och företagsamhet. Så enkelt är det..... Jag gillar inte heller att delar av vårt välstånd bygger på vapenförsäljning till diktaturer och extremt patriarkaliska samhällsformer. Men verkligheten är att det generella välståndet i landet är uppbyggt på affärer med vår omvärld och många av dessa länder har inte samhällstänk som är i närheten av vårt. Och på vilka grunder hävdar vi att vårt tänk alltid är det rätta? Det är mycket oroande att dagens regering driver en utrikespolitik som inte förhåller sig lite klokare till skillnader mellan länders historik och nuläge samt till väldigt viktiga näringslivsperspektiv. Jag upprepar att svenskt välstånd står och faller med framgångsrik handel med vår omvärld. Då gäller det att hålla tungan rätt i munnen.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/en-betydande-motgang-att-wallstrom-blev-utelast_4394733.svdInga kommentarer:

Skicka en kommentar