onsdag 13 mars 2013

Bäst, övervikt & karriär

Uppsala bäst
Mycket roligt att Uppsalas ambitiösa klimat och miljömål, hårda arbete för ständig energieffektivisering, grön innovation och arbete för att invånarna skall göra smarta miljöval samt mycket positiva samarbeten mellan kommunens organisationer gör Uppsala till Sveriges bästa klimatkommun. Vi är hedrade och glada över Världsnaturfondens val.
http://www.uppsala.se/Nyhetsarkiv/Nyheter-Kommun-politik/Nyheter-2013/Uppsala--basta-svenska-klimatstad-2013-/
http://www.unt.se/uppsala/uppsala-ar-sveriges-basta-miljostad-2321372.aspx

New-York
Jag gillar New-York, av många skäl. Sinatra hade rätt. Allt är möjligt där och det är en härlig, vibrerande och mångkulturell plats med massor av människor som fungerar. En majoritet invånare är definitivt liberaler. Trots den liberala majoriteten förstår de att samhällets hållbarhet mår mycket bra av att t ex begränsa tobaksindustrins platser där deras kunder kan röka och deras borgmästare har också haft stöd för att försöka begränsa väldigt osunt läskedrycksdrickande. Hur kan ett modernt och empatiskt samhälle avstå från att försöka bryta trenden att vi blir allt överviktigare och feta?
http://www.dn.se/nyheter/varlden/amerikansk-domare-stoppar-storlaskforbud

Lever livet
Jag imponeras av Margot Wallström. Hon verkar maxa livet genom att ständigt prova olika utmaningar i olika miljöer! Svensk minister, mediadirektör hos Stenbeck, Europakommissionär, FN utredare och nu lotteridirektör. Man lever bara en gång och helt klart är att hon har byggt upp en bredare erfarenhetsbank än de flesta politiker. Jag tror inte Löfven kommer att överleva som Sosseledare. Jag tror Nuder trivs för bra med sitt nya liv för att eventuellt ställa upp. Då tror jag att Wallström kröner sin utmaningsresa med att bli Sosseledare och kanske t o m Sveriges första kvinnliga statsminister. En statsminister som också varit lotteridirektör! Det passar väl. Politiker ska väl sälja hopp!
http://www.di.se/#!/artiklar/2013/3/13/margot-wallstrom-blir-lotteridirektor/
http://www.dn.se/nyheter/sverige/margot-wallstrom-tar-klivet-in-i-naringslivet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar