tisdag 9 november 2021

Människor som ”vapen”

Vad tycker ”öppna hjärtamänniskorna”?

Det svenska folket har sannerligen, mer eller mindre frivilligt, öppnat sina hjärtan helt och hållet för personer som invandrat med mer eller mindre flyktingskäl. Väldigt många har inte haft flyktingskäl men är ändå kvar i Sverige. Vissa, Iraks tidigare försvarsminister, fortsatte att få bidrag från svenska skattebetalare trots att han var försvarsminister i Irak. Och att vi i Sverige fått en kraftigt obalans inom skolan, sjukvården, socialtjänsten och övriga omsorgen sedan 2011, på grund av den oansvariga migrationspolitiken, är ett faktum. Att återställa rimlig balans måste nu vara prioriterat. 

I ett litet land fullt av generella rättigheter, och en omfattande kompetensbrist när befolkningen snabbt vuxit kraftigt med vuxna icke attraktiva på arbetsmarknaden, är detta mycket påfrestande för våra svenska samhällen. En misslyckad integrationspolitik har också skapat kraftigt växande utanförskapsproblem och sönderslitande segregation. Faktumet att många av de senaste årens dödsskjutningar är kopplade till andra generationens invandrare är ”bara” det ett tydligt exempel på att integrationspolitiken är, och har varit, misslyckad. I ljuset av detta är det obegripligt att det fortfarande finns många i Sverige som inte förstår att vi under många år inte tål annat än mycket attraktiv kompetensinvandring. Nu är det inte ”bara” organiserade människosmugglare som försöker trycka in migranter in i EU. Nu använder både vitryssar och ryssar migranter som vapen för att försvaga EU ännu mer.

Adam Cwejman, GP, skriver mycket läsvärt om Vitrysslands fortsatta terrorbeteenden. Det är mycket besvärande att vi fått allt hemskare ledarskap nära Europas gränser. I takt med att vi håller på att komma in i ett nytt ”kallt krig” mellan ”väst” och ”öst”, där öst inkluderar Kina, är det också besvärande att EU redan spruckit genom BREXIT och inte klarar av att hålla ihop. 

”Vid den polsk-vitryska gränsen pågår just nu ett sorgligt drama. Migranter från norra Irak, med hopp om ett bättre liv i Europa, bussas av vitryska myndigheter fram till den polska gränsen med syftet att de ska försöka korsa gränsen illegalt.”

”I augusti avbröt Irak direktflygen till den vitryska huvudstaden Minsk efter påtryckningar från EU. Men i stället har migranterna tagit omvägen via Dubai, Libanon eller Turkiet för att ta planet till Vitryssland. Den delen av resan är laglig.”

”Trots att staden befinner sig i den autonoma kurdiska delen av Irak och därför varit förhållandevis säker jämfört med landets centrala och sydöstra delar så är det en plats plågad av fattigdom och utbredd arbetslöshet. Europa är ett lockande alternativ för många av regionens invånare.”

”Men Polen släpper inte in någon. Den polska gränspolisen har uppgett att under bara ett dygn, mellan söndag till måndag, avvärjdes 222 försök till illegal passage över gränsen in till Polen. Totalt sedan början av oktober handlar det om 11 300 sådana försök. Under hela året rör det sig om fler än 20 000 försök att komma in i landet utan tillåtelse.”

Allt det som just nu händer sker med den vitryske diktatorns godkännande. Det finns gott om film- och fotobevis som tydligt visar att vitryska myndigheter i praktiken leder migranterna till skogar och den taggtrådsförsedda polska gränsen. Migration används av diktaturen som ett vapen mot Europeiska unionen. Med tanke på vad diktatorn gjort mot sin egen befolkning är det som sker inte alls förvånande.”

Att öppna Schengengränsen och ge efter för Lukasjenkos cyniska spel skulle skicka en signal att EU går att utpressa och att människoliv kan användas som spelbrickor för att uppnå det målet. Då kommer diktatorn enbart att bussa in ännu fler personer mot gränsen. Den skyldige i det här dramat är inte migranterna, som enbart söker sig till ett bättre liv, eller de polska myndigheterna, som vidmakthåller EU:s yttre gräns, utan den vitryske diktatorn.”

https://www.gp.se/ledare/vitryssland-försöker-försätta-eu-i-en-migrationskris-1.58792969

”Belarus organiserar just nu ett stor-skaligt migrantintrång vid EU-gränsen mot Polen, uppger polska myndigheter, rapporterar nyhetsbyrån TT.                                        Polens inrikesministern Mariusz Kaminskir skriver på Twitter att de är ”beredda på alla tänkbara scenarier” och att fler poliser och soldater skickats till området.”             

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/hundratals-migranter-vid-eu-grans

”Hundratals migranter har tagit sig till Belarus gräns mot Polen. Enligt polska myndigheter är migranterna eskorterade av belarusisk militär – och Nato kallar Belarus agerande för en ”hybridattack”.”

https://www.expressen.se/nyheter/hundratals-migranter-pa-vag-mot-polens-grans/

Polen förbereder sig på våldsam situation – men deras metod för att stoppa migranterna får också kritik från hjälporganisationer.”

https://sverigesradio.se/artikel/migranter-i-belarus-pa-vag-mot-polen

Intressant att den tidigare vänsterpartisten, tidigare sosseministern och nuvarande EU kommissionär Ylva Johansson, nu är tydlig med att EUs länder ”öppnat sina hjärtan” tillräckligt för en överskådlig tid framöver. Bra att Sossarna inte kedjas av MP, V och C inom EU-politiken. Och självklart finns många i Sverige, med rösträtt, som tycker att vi självklart ska välkomna alla som vill bli en del av det svenska rättighetssystemet. Suck.

“Vi ser en desperat diktator som använder levande människor för att destabilisera EU“, säger Ylva Johansson. 

https://sverigesradio.se/artikel/ylva-johansson-belarus-forsoker-destabilisera-eu



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar