tisdag 2 november 2021

Brottslighet och moraliskt förfall

Migrations- och integrationsmisslyckande

Enkelt uttryckt är den misslyckade migrations- och integrationspolitiken skälen till att Sveriges generella välstånd havererat och att samhällets svagaste, som vi tidigare kunde stötta allt bättre, nu får det allt sämre. Detta trots att den arbetande svensken, samt den som under många år betalat in till pensionen, betalar bland de högsta skatterna i världen. Det är ofattbart att det finns personer i Sverige som vägrar erkänna detta, ur det lilla svenska perspektivet, enorma misslyckande som skapats på bara drygt trettio år. 

Jag minns en debatt på en partistämma 2015. Jag målade kort upp ett sannolikt scenario om inte utanförskapsutvecklingen kunde brytas och migrationspolitiken bli hållbar. En idag ledande centerpartist, Abir Al-Sahlani, anklagade mig i talarstolen för att vara ”brun”… Bland annat blev jag i samband med det intervjuad i TV4 riksnyheterna. Mitt enkla scenario var ingen positiv utveckling men idag är det värre än vad det scenariet beskrev. Tänk att Sverige, ”Sverige!” som Trump uttryckte det, har mest ”Vilda västern” inom hela EU. Säkert mer än i till och med Albanien.

Malin Siwer, Expressen, reflekterar nedan om den allmänna moralens utveckling och skenande rättegångskostnader i Sverige. Det är bra att hon lyfter på det oacceptabla med sockrade advokatfakturor, vilket i sig exemplifierar delar av landets moraliska förfall. Hon prickar in huvudproblemet till de enorma kostnadsökningarna och det är den grova brottsutvecklingen. Om man dessutom tar BRÅs statistik om etniskt ursprung kopplat till grova brott kanske till och med en som Abir Al-Sahlani har börjat förstå hur trist Sverige utvecklats och vilket högt pris det representerar, på många sätt. Inte minst mycket höga kostnader för tolkar i våra domstolsprocesser. Men Al-Sahlani bryr sig säkert inte i sin priviligierade politiska bubbla i Bryssel och EUs korridorer och på ständiga cocktailpartyn. Undrar hur hon tycker EU ska agera kopplat till att Vitryssland och Ryssland fraktar afghanska flyktingar genom sina länder till EUs gränser? En sak är helt säker, hon saknar helt förmåga till konsekvenstänkande och hon har uppenbarligen lätt för att på felaktiga grunder förtala meningsmotståndare. Hon tillhör det tidigare starka kompisgänget Federley, Lööf och Al-Sahlani. Stackars Sverige. Jag repeterar Federley, Lööf och Al-Sahlani. Stackars Sverige.

Bara de tre senaste åren har utgifterna ökat med 15 procent, medan inflationen var 2,3 procent. På tio år är fördyringen 90 procent. I fjol betalades över 3,3 miljarder kronor ut.”

”Kostnadsexplosionen har till del en lika sorglig som faktisk förklaring, den grova och ofta våldsamma kriminaliteten har tilltagit. Men den beror också på att domstolarna inte sköter sin granskningsuppgift.”

”Riksrevisionen presenterade nyligen en mycket kritisk rapport om saken: ”Ersättning till rättsliga biträden i brottmål - allvarliga brister i uppföljning och kontroll”.”

https://www.expressen.se/ledare/malin-siwe/advokaternas-saltade-rakningar-maste-prutas/

Kostnadsexplosionen kopplat till våra domstolar vittnar inte bara om en ansträngd arbetsmiljö där. Idag kan man med all rätt ifrågasätta om det finns någon viktig offentlig yrkesgrupp förutom administratörer som idag anser sig ha en dräglig arbetsmiljö? Bara för att nämna några yrkesgrupper som jag löpande träffar och som är mycket kritiska är lärare, sjuksköterskor, undersköterskor och poliser. Även om dessa yrkesgruppers fackförbund fortsätter att kräva högre löner är det mest vädjan om en anständig arbetsmiljö som dessa viktiga yrkesgrupper framför till mig. Inget gör det svenska politiska misslyckandet så tydligt som dagens allvarliga arbetsmiljöproblem för lärare, sjukvårdspersonal och poliser. Och alla dessa yrkesgrupper befinner sig nära den otrygghet och den ökade grova brottslighet som blir allt mer vardaglig i Sverige. En grov brottslighet som också skapar extremt ökade domstolskostnader. När en av tre poliser aktivt letar nytt jobb borde till och med den mest naiva och olämpliga politikern inse vad de ställt till med.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/en-tredjedel-av-polisforbundets-medlemmar-har-letat-nytt-jobb

En sak är helt säker och det är att om V, MP och C får fortsätta att styra migrationspolitiken, och hindra effektivare integrationspolitik, går Sverige en mörkare framtid till mötes. Det behöver inte bli så. Lokalt kan väljarna rösta fram kloka lokalt fokuserade partier. Nationellt väljer förhoppningsvis en majoritet väljare partier som kraftigt stramar upp migrationspolitiken, utan att slå på högt eftertraktad specialistkompetens. Parallellt med implementation av en mycket bättre integrationspolitik som matchar alla rättigheter mot rimliga skyldigheter. I den bästa av världar åker MP ur riksdagen men att L, trots det partiets Uppsala- och Stockholmsfalang, klarar sig kvar. Om inte Sabuni stoppats som integrationsminister av Lööf, Björklund och Reinfeldt hade Sverige varit i en mycket hälsosammare dagsform än idag. Idag har vi både en högre brottslighet än på länge och en samhällsmoral i förfall. Utanförskapsproblemen har tillåtits att växa och växa och växa. Klockan klämtar. Fyra år till med oansvarig migrationspolitik och värdelös integrationspolitik tål inte Sverige.

https://www.tv4play.se/program/nyheterna/lyft-för-löfven-men-m-blocket-får-majoritet/13725629



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar