måndag 1 oktober 2018

Jaga jaga jaga

Nolltolerans
Det är jakttider i Sverige, älgjaktstider, det är stort för många. Viktig del av integrationsarbetet att tala om att jaktritualer fortfarande lever starkt i vårt land. Av många skäl är det bra att våra jägarintresserade försöker hålla efter djurstammarna så att de inte blir för många. "För många" ur vårt mänskliga perspektiv. Problemen med för stora älgstammar, vildsvinsstammar, vargstammar och så vidare är många. Googla om du särskilt vill veta på vilka sätt. Samma logik gäller inom det mesta. Stora problem är mycket svårare att lösa än små problem. En liten och svag organiserad brottslighet är betydligt lättare att knäcka än en stor och stark organiserad brottslighet. Håll med om att logiken är enkel att förstå? Och håll med om att nolltolerans mot brott är en pedagogiskt klok väg att vandra för att nu ordentligt ta kampen mot den grova brottsligheten. Sannolikheten är hög att de grövsta brottslingarna började sin brottskarriär som mycket ung och med ”småbrott”. Det är jakttider nu. Låt oss jaga och följa upp alla brott. Då kan vi bli ännu bättre på att tidigt försöka rädda barn från livslånga liv med drogmissbruk och brottslighet. Vi kan bättre! Vi kan mycket bättre!
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/man-skjuten-till-d%C3%B6ds-i-g%C3%B6teborg-1.8713782
https://www.bra.se/download/18.22a7170813a0d141d21800052658/1371914741967/15+Framväxten+av+och+kännetecken+hos+den+organiserade+brottsligheten+i+Sverige.pdf
https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/organiserad-brottslighet.html

Dagens kalkoner
Politiker som fortsätter att visa sitt väljarförakt genom att inte ta folkets missnöje på största allvar.
Men om ni för en stund kunde kliva ner från era höga hästar och fundera över vad valresultatet egentligen gav oss för signaler skulle det vara demokratiskt klädsamt. Det är märkligt att valresultatet i landet inte alls tycks ha någon betydelse för regeringsbildningen.”


”Gamla röda fästen föll som käglor, Göteborg och Malmö är två exempel. Demokraterna i Göteborg blev näst största parti och dess medlemmar kommer bland annat från M, S och MP. I Göteborg blev den omdiskuterade Västlänken det som lyfte det nybildade Demokraterna och säkert också alla korruptionsskandaler som socialdemokraterna har presterat.”
https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/kliv-ner-fran-era-hoga-hastar-hur-kan-ni-inte-se-missnojet/
https://www.expressen.se/nyheter/gw-om-regeringskaoset-ungefar-som-ett-dagis/

Dagens stjärna
Håkan Boström. Ja, vad vi satsar resurser på är alltid en prioriteringsfråga. Inom äldreomsorgen och inom äldrevården står vi inför stora utmaningar tack vare att vi i genomsnitt blir allt äldre. Vi måste säkerställa att vi klarar av att stötta våra äldre i behov av hjälp mycket bättre än nu! Det går. Det kräver reformer. Vad väntar vi på? Det brådskar!

”Den svenska välfärdsstaten har från allra första början prioriterat barn- och unga framför äldre. Man kan tycka att det är en rimlig ordning. Men den är också krass. Staten vill investera i den blivande arbetskraften, inte i den som redan gjort sitt.”
”Detta är inte en fråga om bristande skatteintäkter. Äldrevårdens styvmoderliga behandling beror på prioriteringar. Ska vi värna välfärdens kärna måste politikerna hålla igen på kringverksamheter och transfereringsnivåer för vuxna och friska medborgare. Det är dock långt ifrån alltid som de styrande orkar göra den prioriteringen. De äldsta har tyvärr  ingen stark röst i offentligheten.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar