onsdag 24 oktober 2018

Ordning och reda

Trygghet och säkerhet
Ett av de viktigaste uppdraget som staten har genom Försvaret, Polisen och Domstolsverket är att säkerställa trygghet, säkerhet och rättssäkerhet i vårt land. I ljuset av det kan vi konstatera att det finns gott om förbättringspotential för att många ska känna sig och vara trygga.

De senaste dagarnas information om hur dålig kvalitet svenskt gränsskydd håller är minst sagt besvärande. Inte minst i mina senaste samtal med Migrationsverket kan jag parallellt konstatera att vi har stora bekymmer med att verkställa utvisningsbeslut till flera av de länder som många asylsökande som fått avslag kommer ifrån. Väldigt många personer som kommer från dessa länder kan i praktiken inte utvisas då deras hemländer inte ställer upp på att ta tillbaka dem. Mycket komplexa frågor men det finns tveklöst förbättringsarbete att göra för dem som nationellt arbetar med dessa frågor. Trygghets och säkerhetsfrågorna kommer att fortsätta att vara centrala i Sverige under många år framöver. Väldigt många människor lever idag i Sverige i "limbo" och riskerna är stora att de tvingas ägna sig åt brottslig verksamhet "bara" för att rimligt överleva eftersom de inte omfattas av några formella stöd som till exempel en kommun är ålagd att ge. Återigen krävs att staten, som ansvarar för migrationspolitikens alla dimensioner också står för alla kostnader som förd politik innebär. Orimligt att landets kommuner får ta i svåra, känsliga och dyra frågor utan statlig finansiering. https://www.expressen.se/ledare/granserna-bloder-medan-lofven-och-de-andra-solar/
Dagens kalkoner
Liberalerna i Uppsala. Det var komiskt att läsa om deras vänsteruppgörelse om skatten i UNT. De sviker ett av sina stora väljarlöften, sänkt skatt, men låtsas som att vänsterstyret ska sänka skatten om inte pengarna behövs inom skolan. ”Om inte pengarna behövs inom skolan”.... Det kommer inte att hända eftersom Liberalerna tidigare tydligt visat att de inte kan anpassa skolans kostnader efter till exempel antalet elever som ska erbjudas god utbildning. Skatten behöver sänkas för att ge invånarna mer bestämmande över egna intjänade pengar och för att sätta nödvändigt förändringstryck på offentliga verksamheter. "Lösningen" att alltid försöka lösa problem med mer pengar är en mycket oklok väg framåt som inte bidrar till att genomföra nödvändiga prioriteringar och att

Skatteverket. Jag delar kritiken av att de som hjälpte till att bekämpa sommarbränderna inte ska drabbas av de skattekonsekvenser som anges i nedan artikel.
https://www.expressen.se/ledare/ge-brandmannen-ett-tack-inte-skatteblanketter/

Dagens stjärna
Mark och miljödomstolen som prövar om en bergstäkt får kraftigt byggas ut. Centerpartiet vill positivt utveckla Vänge. Förslaget om att godkänna en kraftigt utbyggd bergstäkt där kommer inte leda utvecklingen i den riktningen, tvärt om.
http://www.unt.se/nyheter/uppsala/omstridd-bergtakt-avgors-i-hogsta-instans-5114611.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar