torsdag 11 oktober 2018

Värdeskapande

Arbetslinjen
Det finns inga genvägar mot ekonomiska framgångar. Ett samhälle som vill utvecklas framgångsrikt måste säkerställa ett framgångsrikt generellt utbildningssystem. Ett utbildningssystem som levererar globalt konkurrenskraftiga studenter som är starkt motiverade att bidra som företagare eller anställd i värdeskapande verksamhet. Förutom utbildningsfokuset är en förutsättning för högt generellt välstånd att stora delar av befolkningen arbetar. Särskilt viktiga är arbetsuppdragen inom näringslivet som lägger den ekonomiska basen för att finansiera alla viktiga offentligt finansierade tjänster inom välfärdens kärna. Bland annat den viktiga sjukvården som idag kraftigt haltar i sin förmåga att rimligt snabbt ge oss högbeskattade invånare sjukvård vi behöver. ”Totalstopp för nya patienter på Ackis” var ett tydligt budskap om en sjukvårdsförmåga i kris. Visst är mediernas rubriksättare ofta missvisande. Den här gången råkar jag ha många kopplingar till Akademiska sjukhuset och vet att det är en verksamhet som ansvariga politiker kraftigt misskött. Ordspråket ”som man bäddar får man ligga” är mycket relevant. Om vi inte väljer kunniga och erfarna folkföreträdare, politiker, så blir det ingen bra ledning av en verksamhet.

Jag har många gånger tidigare försökt förklara varför utvecklingen av BNP per person, i till exempel Sverige, är ett mycket viktigare mätetal än total BNP utveckling. Att politiska makthavare ger sken av annat kannjag förstå, men varför kan inte medier som säger sig vara objektiva förklara varför BNP-utvecklingen per person är det viktiga att följa. Sverige är bland de allra sämsta inom EU... I Sverige måste fler arbeta och vi måste jobba smartare, det vill säga öka vår så kallade produktivitet. Det brådskar att reformera Sverige för framtida välstånd! Svaren på hur finns inte att finna inom vänsterns eller protektionisters politik. Håll i hatten!
https://www.ekonomifakta.se/Artiklar/2018/oktober/ny-svag-bnp-prognos-for-sverige/
https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/BNP-per-capita/
https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/finansministern-holl-kvar-vid-tomma-lador
Dagens kalkoner
Folkrepresentanter som inte är transparenta med hur de använder skattepengar.
https://www.expressen.se/ledare/lagg-kvittona-pa-bordet-eu-parlamentariker/

Egennyttiga personer som inte besvärar sig att ta reda på fakta innan de kritiserar något. Fakta i ”fake news”-tider har blivit tragiskt underskattat. Utan att sätta sig in i historik, skillnader i kompetenskrav, överenskomna arbetsvillkor etc uttalar sig människor om de extra krafter som jag, i linje med många tidigare val, tagit in extra valrörelseresurser under några månader. Efter många intervjuer med yngre inspirerande människor valde jag först ut tre som extraresurser. I ljuset av behov att förstärka Cs förmåga att få ut våra valbudskap fick tre ytterligare yngre krafter chansen, att efter förhandlingar om villkor, sommarjobba. Visst hade jag själv kunnat jobba mindre hårt under åren 205, 2016, 2017 och stora delar av 2018 istället för att spara möjlig kraft för att bättre kommunicera Centerpolitik i valrörelsen, jag valde att inte göra så. Och hela tiden har självklart partiet lokalt hela tiden varit i loopen. Det har självklart inte heller varit en hemlighet att dessa fantastiska ungdomar valde att extrajobba med mig i valrörelsens slutskede. De var mycket engagerade och synliga. Både för övriga partier och våra tjänstemän. Jag har tackat dessa härliga personer förr för deras mycket goda insatser för demokratin och gör det gärna igen, TACK! Uppenbarligen en så pass bra insats att det stört andras planer och ambitioner.

De som inte kan kalla saker för vad de är. Det minoritetsstyre som ska försöka styra Uppsala är ett vänsterstyre!
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=7063934

Dagens stjärna
Stig-Björn Ljunggren. Ja, vi är i ett nytt politiskt landskap. Under några år till kommer utbudet av partier ökar och sökandet efter nya bärbara politiska samarbetsformer fortsätter.
”Detta är således en teori om betydelsen av den utrotningshotade korvkiosken. Det är sådant som får även rätt hedervärda medborgare att knuffa in samhället i ett landskapslöst tillstånd – för att sedan börja längta intensivt efter en vuxen i rummet.”
http://www.gp.se/ledare/ljunggren-teorin-om-den-utrotningshotade-korvkiosken-1.9716343

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar