onsdag 10 oktober 2018

Snabb vård av stor betydelse

Varje minut räknas
Hur har det gått så snett i Sverige? Är vi inte duktigare än såhär? Skolresultaten är skrämmande dåliga, lärarna ropar inte längre efter högre lön utan en anständig arbetsmiljö, Polisen är underbemannad och ägnar sig till stor del endast åt de grövsta brotten, andra brott avskrivs, många människor i behov av vård får det på tok för sent och sjukvårdspersonal ropar inte längre efter högre lön utan anständig arbetsmiljö. Det är mycket som krackelerar i dagens Sverige. Vi är många som undrar hur det kunde bli såhär i ett av världens rikaste länder där befolkningen tillhör bland de absolut högst beskattade i världen. Kanske är det huvudproblemet? Eller att förbättringsarbetet kopplat till offentliga uppdrag kraftigt lyst med sin frånvaro. Det är ingen hemlighet att stora delar av Sverige starkt påverkas av en åldrande befolkning parallellt med en misslyckad integration. Självklart har politikerna ett stort ansvar för oförmågan att i tid reformera verksamheter att rimligt bra klara sina uppdrag med nya förutsättningar. Det går, men inte av sig själv.

Det sägs att kvalitetskraven, kopplade till offentligt finansierade tjänster,  kommer att öka i takt med att allt fler av de krävande 40-talisterna behöver vård. Jag hoppas att det blir så. Jag delar bifogad debattörs frustration över väntetidsacceptansen inom svensk sjukvård. Varje dag är av stort värde om man drabbas av en farlig sjukdom. Vi kan inte tolerera att svensk sjukvård inte kan organisera sig betydligt mer individcentrerat, och på ett sätt som mycket snabbare än nu kan hjälpa oss.
http://www.gp.se/ledare/cwejman-varf%C3%B6r-v%C3%A4ntar-svenskar-s%C3%A5-l%C3%A4nge-p%C3%A5-sin-v%C3%A5rd-1.9716539
Dagens kalkoner
De som inte inser att vänstern inte fått folkets förtroende att försöka genomföra nödvändiga reformer i Sverige. Hur tydliga måste folket bli om sitt missnöje innan det tas på allvar? Hur skyddad från den verkliga verkligheten kan folkets företrädare vara? Jag håller med Bildt, den som tror på ”barnsagor” bör uppsöka en läkare. Om det inte krävs en sjuksköterska parallellt kanske det går att få en tid....
https://www.expressen.se/nyheter/ulf-kristersson-lofven-avvisar-alliansregering/

De som tror att vänstern bär på de reformer och det förändringsledarskap som nu krävs. Läget är allvarligt när bland annat rättssystemet tillåtits att tappa nödvändig kraft. Widar Anderssons reflektion är läsvärd om förfallets konsekvenser.
http://mobil.folkbladet.se/opinion/misshandlad-rattsstat-om5501987.aspx

Dagens stjärnor
Alla företagare som bär upp svenskt generellt välstånd. Tack för allt slit!
https://m.facebook.com/events/1441927602607435?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&aref=3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar