måndag 22 oktober 2018

Ytans betydelse

Rökridåer
Vad är sant? Vad är falskt? Vad är viktigt? Är det återigen relativitetsteorin som avgör? Sanningen är i betraktarens ögon. Eller är det endast i en domstol som sanningen kanske kan definieras? Verkligheten är komplex. I gårdagens Dokument utifrån på SVT var det en mycket intressant beskrivning av turerna kopplat till Rysslandskopplingarna till Donald Trump och hans presidentkampanj. Efter att ha sett programmet kan jag återigen konstatera att det är fantastiskt med demokratier att liknande berättelser ändå kan berättas. Det är intressant att Trump klarat sig så här länge med tanke på det motstånd han har. Även om en amerikansk president har mycket makt är det positivt att konstatera att samhällssystemet med olika former av maktbalans även tvingar en person som Trump att följa de lagar som finns. Onekligen får Trump använda mycket energi för att försvara sig och de sina mot de allvarliga anklagelser som förs fram kopplat till Ryssarnas inblandning i det amerikanska valet.
https://www.svtplay.se/video/19708931/kraftmatningen

Det har sannolikt inte undgått någon att Donald Trump hör till dem som använder sig av mycket yta för att framhäva sig själv. Rent krasst har yta betydelse för många människor. Det har onekligen stor betydelse hur vi ser ut och hur vi klär oss. Det vet beteendevetare och det vet marknadsförare runt om på vår jord. Men varför tillåter vi detta faktum låta plastikkirurgi och skönhetsindustrin i övrigt att frånta oss skönheten att åldras med till exempel rynkor utan att vi ska besväras av det naturliga? Visst är det upp till var och en att bestämma, som har råd, men håll med om att det är trist att skönhetshetsen ska finnas kvar för många livet ut. Men visst, även äldre skönhetsbloggare ska ha något att göra.... (ironisk).
http://psykologisk.se/10-forbluffande-fakta-om-skonhet-och-diskussion-kring-attraktion/

”Flera av mina favoritförfattare är äldre kvinnor. Samma sak med många av de journalister och skribenter som får mig att verkligen pröva nya tankar. Personer som har levt lite längre, som har brottats med liknande situationer, tankar och känslor som jag brottas med nu, men som har lite distans, som har tid att förkovra sig och förmåga att reflektera över livets väsentliga komponenter – jag skulle inte kunna leva utan dem.”
https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/tvinga-mig-inte-att-vara-sexig-tills-jag-dor/
Dagens kalkon
De som inte vill förstå vilka stora och jobbiga konsekvenser klimatförändringarna får för hundratals miljoner människor och därför också påverkar resten. Fastna inte i frågan om klimatförändringens snabba förlopp idag till stor del eller inte påverkas av oss människor. Det vi främst behöver göra är att förbereda oss för de konsekvenser som klimatförändringarna mycket sannolikt skapar.
http://nymag.com/intelligencer/amp/2018/10/un-says-climate-genocide-coming-but-its-worse-than-that.html?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR0BmbaWvRqq6ynV1IWTFX3g5ehblWJi4A4aW-YnLSdkJwp5g1qst8dE1IE

Dagens stjärnor
Fredrick Federley. Oavsett det ”blame game” som pågår mellan Alliansens partier nationellt har han kloka synpunkter när han säger att det är dumt att bedriva ”interna” konflikter i offentlighetens ljus. Budskapet är självklart att det endast gynnar de stora motståndarna. Det är en komplex tid vi lever i.
https://www.svtplay.se/video/19406444/agenda/agenda-21-okt-21-15-1?start=auto&tab=2018

Miljöpartiet i Stockholm. Precis som Centerpartiet i Uppsala försöker de ta matchen mot ökad segregation på allvar.
https://www.expressen.se/ledare/mp-sviker-inte-nar-man-saljer-hyresratter/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar