måndag 24 augusti 2015

Reformer nu!

Systemfel
De vänsterkrafter och naivister som jag inte delar världsbild med lägger nu in så mycket kraft dom kan för att misstolka mitt blogginlägg igår. Jag har aldrig och kommer aldrig att se enskilda människor som problem. Flyktingar och tiggare får aldrig skuldbeläggas. Men hur ledande politiker förhåller sig till problemlösning kan definitivt skuldbeläggas. Min liberala utgångspunkt ser de allra flesta människorna som tillgångar och med förmågan att förändra sig till det bättre om man hamnat snett. Vissa grovt kriminella är jag tyvärr inte så hoppfull om.

Jag ber om ursäkt till dem som uppfattat att jag skulle se invandrare som en cancer. Det har jag inte gjort! Och det skulle jag aldrig göra. Jag har sagt att vi har kraftiga problem inom några av våra system som bara blir värre och värre om inte integrations- och migrationspolitiken kraftigt verklighetsförankras och förbättras så att vårt samhälle kan klara av att socialt och ekonomiskt hålla ihop. Det är inom t ex skolan, arbetsmarknaden, bostadsförsörjnigen, omsorgen och inom den organiserade brottsutvecklingen som vi har de "cancersymptom" jag avsåg. Problemen är stora och problemen behöver lösas med förslag som får ett brett majoritetsstöd i vår riksdag, annars växer dom. Analogin (jämförelsen) mellan en misslyckad politik och cancer var kraftig. Samtidigt är våra problem inom t ex skolan, bostadsförsörjningen, arbetsmarknaden och den allt starkare organiserade brottsligheten allvarliga problem/"sjukdomar" som behöver botas. För att förbättra situationen inom t ex våra skolor och på arbetsmarknaden måste reformer till inom integrations- och migrationspolitiken. Vi måste klara av att använda både hjärta och hjärna när vi problemlöser och fattar beslut. När kommer de demokratiskt brett förankrade reformförslagen?


Flera borgerliga ledarsidor har sedan årsskiftet gett uttryck för att en ordentlig förändring av integrations och migrationspolitiken krävs. Flera ledande socialdemokratiska debattörer har också gjort det. När kommer korrigeringsåtgärderna? Det räcker inte att C, M, S och så vidare lägger egna förbättringsförslag. Vi behöver långsiktiga förbättringsförslag med brett majoritetsstöd så att det inte blir lösningar som nästa regering bara river upp. När får vi se reformförslagen med en chans till breda överenskommelser?  I gårdagens blogginlägg har jag också lagt in länkar till tre liberala debattörer som också tydligt påpekar att vi måste lösa de utmaningar vi har.


Jag ber återigen om ursäkt för att jag använt en grov och svårförståelig analogi. Jag kommer aldrig att skuldbelägga enskilda utsatta människor som gör precis som jag själv sannolikt skulle göra i en svår situation. Skulden för att vi inte löser stora problem som blir allt större ligger hos de folkvalda som har problemlösningsansvaret på sitt bord!

11 kommentarer:

 1. Hej Stefan, brukar ju vara själv när det gäller kommentarer här men ditt förra inlägg fick en del haha.

  Stå på dig! Du vet vad som väntar. Den största ekonomiska krisen i historien samt allt med invandringen på det. Uppsala kommer behöva klokt ledarskap!

  Mvh den som brukar kommentera :)

  SvaraRadera
 2. De som angrep din blogg gjorde det utan att riktigt ha förstått vad du skrev.

  SvaraRadera
 3. alla med lite intelligens förstår vad du menar. drev är det enda den desperata sidan har nuförtiden,alla är rasister,det är deras sätt att försöka ge allt beröringsskräck så vansinnet kan få fortsätta,varför är det ingen som vet dock. personligen skäms jag över min gamla hemstad uppsala, med en dagstidning som gränsar till sinnessvag där reportrar ringer upp polisen för att fråga varför de gav signalement på gärningsmän som var "svarta" , där man vill bygga kåkstäder och där universiteten tar ställning för islamistisk terrorism. en sjuk sjuk stad.i ett sjukt land.

  SvaraRadera
 4. Det är inte fel att backa om man gör det för att ta sats, men att backa för att drevet går visar bara på feghet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stefan backade ju bara halvt. Han fortsatte ju att hävda rätt i sak. Och han är ju modigare än dem flesta andra.

   Radera
 5. Rule #6: Never apologize — Its a sign of weakness.
  /Leroy Jethro Gibbs

  SvaraRadera
 6. Stå på dig Stefan! Det är dem andra som är galna, det behövs fler som du.

  SvaraRadera
 7. Du har ingen som helst anledning till att be om ursäkt eftersom du förmodligen säger precis det som många egentligen tänker.

  SvaraRadera
 8. Hej Stefan!
  Du behöver absolut inte be om ursäkt, för att ditt budskap var ganska tydligt och inte förnedrande eller diskriminerande. Det som händer i världens "socialbyrå" Sverige är inte invandrarnas utan politikernas fel. Visst ska man ha rätt att fly krig. Visst ska man ha möjlighet till bättre liv. Visst ska man ha rätt till att kräva förnuftig politik som är relaterad med landets resurser och samhällets förmåga att smälta nyanlända. Visst ska man ha krav på att utvisa brottslingar som genom sina brott bevisat att de inte behöver något skydd - man behöver skyddas av dem. Visst ska man se till att nivån på svenska skolor inte faller som en sten. Visst ska man sträva efter ännu bättre vård istället att slösa lanstingets begränsade resurser på fler och fler som inte bidrar till samhällets nytta i form av skatt. Visst ska man inte tillåta att en man/kvinna som slitit sig i 40 åt och byggt det underbarta samhället får sämre pension/villkor än den, som kon hit vare sig som flykting, tiggare, ensamkommande barn etc,etc. Visst skall svenska judar inte uppleva hot och hat från muslimska "flyktingar". Men detta är väl vår vardag... och vad gör ni politikerna för att ändra på det?

  SvaraRadera
 9. Tack för många positiva kommentarer. Jag har i sak inte bett om ursäkt. Det är bara fakta och reformerna måste sättas in inom kort. Annars blir snart priset för att försöka få till social hållbarhet högt.

  Att många politiker gått på anfall är inte så konstigt eftersom jag är tydlig med att det är politiken som är skadlig och ansvariga politiker löser inte problemen.

  SvaraRadera