måndag 3 augusti 2015

Knölig säng

Som man bäddar får man ligga
"Vad var det jag sa?" är en klen tröst för dem som tidigt såg faror och föreslog alternativa färdvägar när gjort vägval misslyckats. Det fanns säkerligen krafter inom Kodak (ett av världens starkaste varumärken med nästan +80% av världsmarknaden för filmrullar) som föreslog ordentliga satsningar på Digitalkameran. Det var ingenjörer hos Kodak som kom på teknologin. Men kortsiktiga vinstintressen och enfald fick råda. Kodak gick i konkurs. Nokia hade för inte så länge sedan över 50% av världens mobiltelefonmarknad! Jag är säker på att det fanns krafter som tyckte att de skulle satsa mycket mer på smartphone-utvecklingen. Men kortsiktigt tjänade de massor på sina enkla mobiltelefoner och ville inte kannibalisera på då extremt höga vinstmarginaler. Nokia kraschade. Till en mycket låg kostnad köptes den nyligen gigantiskt framgångsrika terminalverksamheten av MicroSoft. Precis som Kodak är Nokia lysande exempel på hur fort utvecklingen går idag och på hur stor framgång snabbt kan bytas mot sönderfall och katastrof. Och även om de som föreslog klokare vägval fick rätt tror jag inte de var glada över utfallet.

Sverige är ett generellt välståndsland idag. På kort tid kan det ändras. Då krävs ett mognare och mer erfaret ledarskap av Sverige. Det vi bevittnar nu är en oordning och en oförmåga till förbättringar som snabbt kan leda Sverige till att åter vara ett land med många fattiga invånare men denna gång med mer parallell social oro. Det är inte minst oansvarigt mot våra barn att inte utveckla politiska samarbeten som kan förbättra i det som gått snett och som kan beskriva en positiv framtidsbild! Det måste gå att hitta ett bra samarbete mellan partier som är för öppenhet & tillväxt mot de partier som är för slutenhet & stagnation! Det brådskar!
http://www.svd.se/darfor-blir-sd-storsta-parti/av/mauricio-rojas

Skratt förlänger livet
Det är inte bara dans som förlänger livet! Även skratt är en källa till ett mer positivt liv. Henrik Dorsin och Johan Glans bjuder nästa alltid på fantastiskt roliga upplevelser. Det finns gott om godbitar att frossa i på Youtube. Nu finns även en ny roligt sjuk humoristisk serie som du kanske kan få ett skratt eller två genom att titta på! Morran och Tobias heter den. Kanske något för dig?
http://www.svt.se/morran-och-tobias/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar