fredag 21 augusti 2015

Håll i hatten

Brytningstider
I en rasande fart rör sig vinnarmänniskor, vinnarföretag och vinnarländer mot en tillvaro som bygger på informationsteknologins och tjänstesektorns logiker. Där finns framgångsmöjligheterna. Sverige behöver bättre anpassas till denna nya verklighet. Det känns inte sannolikt att det kommer att hända när MP och V har ett skrämmande stort inflytande över samhällsutvecklingen i Sverige just nu.

Vi måste reformera mera för att klara denna brytningstid bättre än nu! Sedan flera år har Sverige en negativ BNP-utveckling per capita. Inte minst på grund av de stora flyktingstöd vi ger har denna situation uppstått. Klassklyftorna ökar och till största del är det kopplat till flyktinginvandringen. Samtidigt finns en arbetskraftsefterfråga som inte kan tillfredsställas. Integrera mera!

Under snart åtta år har Europeiska centralbanken, FED i USA och Riksbanken låtit sedelpressarna gå glödheta. I åtta år har "billiga" pengar östs ut och bl a fortsatt att kraftigt pressa upp fastighetspriserna. Men hur mycket har svenska företag investerat i Sverige? Hur många nya jobb har skapats inom näringslivet i Sverige om vi exkluderar tjänster som tidigare var offentliga? Och hur bra har den senaste kraftiga reella devalveringen av vår krona skapat fler internationella affärer? Helt klart är att börsen snart tappat all devalveringseffekt. Och svenskarnas köpkraft har återigen försvagats. Börsen ligger alltid tidigare än ekonomin i övrigt. Vad väntar runt hörnet? Vad ska man satsa sina sista kronor på i detta läge? Guld är inte heller en trygg placering längre. Någon nanoteknologiaktie kanske....
http://www.di.se/artiklar/2015/8/21/borsen-lagsta-nivan-sedan-januari/

Kul att Notch är förbannad på Spotifys Daniel! Vi får inte acceptera att girigheten helt gör att vi förlorar vår personliga integritet.
http://digital.di.se/artikel/poppa-popcorn-nu-ar-det-beef-mellan-daniel-ek-och

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar