söndag 16 augusti 2015

Markkänsla

Kartan eller verkligheten?
Vad väljer du att gå efter när du hamnar i en tuff situation i skogen och enligt kartan ska du gå rakt fram för att nå ditt mål men kraftigt regn har under lång tid skapat en större vattenansamling framför dig. Går du rakt fram eller anpassar du dig till verkligheten? Jag tror du är klok och rekar läget och agerar utifrån det. För de allra flesta människor är detta ett självklart beteende. Men inte för alla....

De senaste 48 timmarna har tre mycket viktiga artiklar skrivits av personer som är djupt bekymrade och besvikna över det politiska läget i Sverige. Och de uttrycker en djup misstro mot politiker som inte tycks fatta vad som sker i de flestas verkligheter. Dessutom efterlyser dom samtal och debatter som inte är exkluderande. Sverige behöver reformeras av många skäl. Att fortsätta som nu att som strutsen stoppa ner huvudet i sanden och tro att bekymren försvinner är en oklok väg framåt. Och vad gäller tiggeriproblematiken och Sveriges möjligheter att socialt rimligt klara av år efter år efter år av kraftiga flyktingströmmar så är man inte rasist för att man efterlyser hållbarhet!
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/nej-borgerliga-sidor-har-inte-blivit-bruna/
http://www.folkbladet.se/opinion/verkligheten-finns-pa-riktigt-8450095.aspx
http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/det-gar-at-helvete-om-vi-inte-pratar-med-varandra/
http://www.svd.se/alice-i-sagolandet/om/ledare

Och en av många intressanta verklighetsbetraktelser är att några av de i särklass vassaste ledarskribenterna idag är kvinnor! Alice, Anna och Tove är giganter på att beskriva läget i Sverige och i att våga säga typ "nu räcker det med flum och självdestruktion". Matriarkatet kommer med stormsteg och det är inte vänsterns kvinnor som kliver fram och som släpps fram! Tack för att ni finns!

Borgerligheten har fortsatt baksmälla efter valen 2014. Decenberöverenskommelsen har inte gjort borgerligheten starkare utan förstärker vänster och protektionistiska krafter vecka efter vecka. Och de viktigaste frågorna att reda ut undviks att lösas ut. Jag är inte imponerad.
http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2800025-borgerlighet-i-1980-talets-skugga
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2802665-starka-spanningar-i-borgerligheten?
utm_source=sprinkle&utm_medium=widget-5423d5d5df4a5&utm_content=www.gp.se

Om nu GP, Expressen, SvD och allt fler medier skärpt till sig och faktiskt bidrar till jakten på en bättre väg framåt så har inget hänt på UNTs ledare. De lever allt jämt i sin ideologiska fina bubbla och sitter på sina intellektuellt höga hästar. Verkligheten och dess utmaningar är av underordnad betydelse.... Suck. GP, Expressen och SvD har moderniserat sin ledarredaktion. Finns utrymme för moderniseringar även i Uppsala. När får vi något liknande Alice, Anna eller Tove i Uppsala? Om inte annat för att det är politiskt korrekt....
http://www.unt.se/asikt/ledare/till-hoger-om-liberalismen-3838547.aspx

En Socialdemokratisk statsvetare, Ulf Bjereld, sägs enligt TT ha sagt "Det återstår att se om allianspartierna väljer att närma sig ledarsidornas retorik och politiska förslag, eller om de väljer att utveckla sin politik och profilera sig i frågan på ett sätt som inte är lika långtgående som ledarsidorna". Jag blir så trött. Ledarsidorna är mycket värdefulla om de är relevanta. Samtidigt är det inte ledarsidor eller enskilda politikers tyckande som ska vara det viktigaste. Det viktigaste måste vara att få en faktabaserad och öppen nulägesanalys, rimliga scenariebeskrivningar och att lyssna på invånarna för att förstå vad de känner och tycker och varför? Hur svårt kan det vara..... Det är dags att skicka naiviteten och ideologisk fanatismen till begravningsplatsen. Nu löser vi våra problem och förstärker våra möjligheter! Migrationspolitiken har en central betydelse för om vi lyckas. Och att eftersträva en socialt och ekonomiskt hållbar politik är inte rasism.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar