fredag 13 december 2019

Britterna på nya äventyr

BREXIT
Äntligen.... eller inte. Kommer britterna och vi andra snart slippa allt prat om Brexit? Sannolikt inte. Nu drar nya förhandlingar igång för att slutföra villkoren. EU har fortfarande mest risker med att avvika från ”skilsmässoavtalet”. Det saknas inte fler länder som om det internpolitiskt känns rätt kommer att driva ett urträde. Till exempel Italien. Nu hoppas jag dock att skilsmässan blir slutförhandlad snabbt så att alla kan fokusera på annat framöver. Jag förstår om britterna är less på allt fokus på BREXIT.

Boris Johnson vann valet i Storbritannien och Corbyn avgår. Bra att Corbyn lämnar, han är för vänsterskruvad för min smak. I ljuset av att två länder som svenskar brukar gilla, USA och England, har två mycket speciella ledare måste väl det ske även här om några år.... Mycket som startat i US och UK brukar komma till Sverige. Vi får se vem den ledaren blir i Sverige.

Tyvärr tror jag britterna kommer att klara sig bättre framöver än Sverige. Sveriges handlingsutrymme inom EU är som det är. Och landets självskapade problem kommer inte att lösas så länge som ”kockarna” är MP, S, C, L med stöd av V. Expressens ord nedan har sannolikt bäring. Det är dock ”synd om” oss svenskar idag. 

"Storbritannien är numera ett land i kris. Förtroendet för det politiska systemet har rasat och nu knakar landet i fogarna. I Skottland ställs krav på en ny folkomröstning om självständighet och om det blir verklighet kan Nordirland mycket väl följa efter. Oavsett valutgång ter sig Storbritanniens själva framtid som högst osäker. Stackars britter!" 
https://www.expressen.se/ledare/skulle-du-vaga-kopa-en-begagnad-bil-av-de-har-mannen/
Dagens besvikelse
Boris Johnson, "Get BREXIT done" är inte så enkelt som han försökt och försöker få det att verka. Han kan inte beskrivas som en folkbildande person. Han är onekligen en man som får fler röster än motståndarna. Lyssna gärna på reportaget från Financial Times om Brexit.... Visst är en del av min analys påverkad av att jag gärna haft britterna som kompisar inom EU. EU är svagare utan Storbritannien. Framförallt är centraliseringsriskerna större.
https://www.youtube.com/watch?v=-tkBJ4Bv2qc
https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/dec/12/brexit-election-boris-johnson-tories
https://www.buzzfeed.com/alexwickham/boris-johnson-conservative-victory-speech?fbclid=IwAR3e-mC7zNSeiZXMUyKYgFbBSMr-sQ9dxMIUazT4-F1KuXl9AC-jYPdK2qE

Dagens stjärnor
Årets Uppsalastjärnor är värda att lyftas igen. Glöm inte att de väljs fram bland alla varianter av invånare som under ett år gör särskilt stora bedrifter.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=7365931

Adam Cwejman. Ja, rikspolitiker som inte tål pragmatiska lokalpolitiker kommer inte att överleva. Och om pragmatiska politiker slängs ut är nog en av tankarna att plocka bort farliga konkurrenter om partiledningarna. Man kan tycka mycket om Trump och Johnson, pragmatiska är de.

”Om inte Blomstrand och Nyberg frivilligt går i opposition innan slutet av februari så går förbundsstyrelsen vidare med uteslutningsärendet. Det är ett rätt märkligt sätt att belöna lokalföreningen som lyckades med bedriften att fördubbla partiets valresultat i Munkedal, från 3,04 procent av väljarandelen till 6,87 procent och därutöver få igenom sin budget!”
”Att politiska partier vill få igenom sin politik är en observation så banal att den knappt behöver yttras. Men i Liberalernas fall undrar man om det faktiskt stämmer i alla lägen.”
https://www.gp.se/ledare/självskadeliberalerna-1.21440205

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar