måndag 22 februari 2016

Ur led är tiden

Var försiktig med vad du önskar...
Om man säger att vi lever i oroliga tider så överdriver man inte. Stora samhällsförändringar är i rörelse. Nya vinnare och förlorare skapas i den nya tillfälliga ordning som uppstår inom säg tjugo år. Mänskliga paradigmskiften ur ett samhällsperspektiv brukar bli smärtsamma. Varför skulle denna gång bli annorlunda? En ny tid där gamla ordningar inte fungerar, nya maktstrukturer växer fram och gamla vinnare som förlorar ekonomisk styrka. Oroligheterna i Mellanöstern och i Asien tycks ju ha betalat sig bra för USA då deras vapenexport ökat kraftigt mot dessa marknader. Samtidigt som de inte tar så stora kostnader kopplat till flyktingströmmar. Busch jr och Cheney gäng måste jubla...

Nästa president i USA
En annan burdus hök går oroande bra i det amerikanska presidentvalet, Donald Trump. Obama uttryckte det bra härom dagen när han sa att uppdraget som president inte är som att leda en talk-show och att det är ett svårt och viktigt uppdrag.. Jösses vad mycket mer instabil jorden blir om Trump blir USAs överbefälhavare.

BREXIT
Ett EU utan Storbritannien blir inte ett trevligt samarbete. Storbritannien håller lite emot den okloka centralisering som ständigt drivs på. Britterna har rätt i att den amerikanska modellen är bättre där respektive stat har stort eget utrymme men federationen i USA har också starka samarbetsformer som gör landet affärsmässigt och politiskt mäktigt i världssammanhang. De har också fri intern rörlighet och ett gemensamt språk. Det har inte Europa.. Nu har Londons karismatiska borgmästare Boris Jonsson officiellt gått ut med att han vill att Storbritannien lämnar EU. För Sverige och EU skulle det innebära att Europas kris i paradigmskiftestider förvärras ytterligare. Även om Boris Jonsson kan vara av svensk-ryskt ursprung gillar jag inte det höga spel engelsmännen nu för. Det är en farlig populism i oroliga tider. Det är bättre att så långt som möjligt tvinga fram nödvändiga EU reformer som decentraliserar istället för centraliserar makten.

Och i Sverige växer polariseringen sig allt starkare. Landet lagom blir allt mer en plats med extrema mindre grupper som står långt ifrån varandra. Vad hände? Ett kraftfullt resultat av informationssamhällets individualisering och en misslyckad migrations samt integrationspolitik kanske? Nu vill Liberalernas ungdomsförbund legalisera incest och sex med döda. Jösses! Vad är det som händer? Tänk att en del människor för bara några år sedan blev upprörda för att jag förespråkade särskild sockerskatt för att bekämpa allt mer besvärande folksjukdomar och mångas ohälsa. Visst vred tidningarnas rubriksättare till mitt budskap men ändå.. Dessutom går Liberalerna ut och försvarar detta med att det är ideologisk renlärighet.. Mamma Mia! Rädda oss från all form av extremism vare sig den är religiös, ideologisk eller något annat!

Det är skyddsdräkt på som gäller de kommande åren. Då kanske man klarar sig från smittsamma
myggor oxå.. Men du! I Uppsala kan vi hjälpas åt att klara paradigmskiftet på ett utmärkt sätt! Vi har förutsättningarna att bygga stora framgångar och fortsatta möjligheter för dem som lever och verkar i vårt närområde. Om vi bara har bättre ledare och blir ännu företagsamma så fixar vi det. Vi kan! Vi vill och vi vågar leda vägen mot en bra morgondag! Rösta på Centerpartiet i Uppsala!
http://ledarsidorna.se/2016/02/panik-i-stockholms-socialforvaltning/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22305329.ab
http://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/tungt-bakslag-for-cameron-om-eu/
http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/20/how-to-argue-against-brexit-eu-fate-europe-uk-at-stake?CMP=share_btn_fbInga kommentarer:

Skicka en kommentar