fredag 12 februari 2016

Tragiskt

Med förskräckelse har vi år efter år kunnat följa efterdyningarna av det som kallats "den arabiska våren" och västvärldens insatser för att störta Ghadaffi i Libyen, Saddam i Irak och försök att störta Assad i Syrien. "Våren" har bjudit på massor av död, lemlästning, materiell förstörelse, ingen särskilt imponerande demokratisk förbättring, massiva flyktingströmmar, legoknektsföretag som tjänat massor av pengar, enorma krigskostnader, gungiga energimarknader och nu Assad som sannolikt fortsätter att försöka leda Syrien efter massor av tragedier. Vad kan man säga? Usch kanske?

Hur högt har priset blivit bara hittills för metoden som användes för att störta diktatorerna i Libyen, Irak och försöken i Syrien? Har George Busch junior fått något straff för sitt beslut att tillsammans med Blairs Storbritannien anfalla Irak mot resten av världens argument emot? Blair milda straff blev i alla fall att han förlorade både sin makt och mycket av sin tidiga höga aktning. Busch blev bara rikare... Han betraktades av få andra ledare som en statsman. Jag bävar över vad som händer på vår jord om Trump blir nästa president i USA. I USA kan kongressen och senaten stoppa de värsta idiotiska förslagen som en president driver MEN i resten av världen har en amerikansk president en skrämmande makt. Därför är det amerikanska valet av president nu viktigare än på länge. Sanders eller Clinton är mindre destruktiva för resten av världen men kanske inte så bra för USAs nationella utveckling. Republikanerna måste hitta någon joker som har rimliga möjligheter att utveckla USA positivt och som inte instabiliserar USAs omvärld ännu mer!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22249470.ab
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Blackwater
http://mobile.nytimes.com/2016/02/12/world/middleeast/us-and-russia-announce-plan-for-humanitarian-aid-and-a-cease-fire-in-syria.html
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Muammar_al-Gaddafi
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Saddam_Hussein
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Bashar_al-Assad
http://news.sky.com/story/1575730/tony-blairs-apology-for-iraq-war-mistakes
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar