söndag 28 februari 2016

Inbjudande och inkluderande

Svenska flaggan och nationalsången
Vad är Sverige för dig? Den nation du föddes i? Den nation som gav dig en fristat från krig och elände? Ett samhälle med starka demokratiska och jämlikhetsideal? Särskilt vackra platser? En plats med ett språk du förstår? En plats med lagar och statsskick du gillar? En plats med duktiga lokala politiker? Landet som ofta har ett framgångsrikt ishockeylag? Landet som per capita haft flest framgångsrikt byggande globala företagare? En plats där titeln statschef år 2016 ärvs? En vacker flagga som får dig att känna dig stolt när idrottare får den att vaja högst och vår nationalsång spelas?

Är svenska symboler exkluderande? Nej! Är svenska symboler och traditioner viktiga även för att vi bättre ska kunna inkludera nya invånare in i den större gemenskapen? Ja! Vänstermänniskor och nyliberaler är förenade och destruktiva i sitt motstånd mot ett nationellt särpräglat samhälle. Dessa två politiska idéerna har inte samma framtidsambition men kortsiktigt ser vi att de driver liknande frågor. Visst är det lite intressant. I tider då integrationen och inkluderingen behöver bli mycket starkare är det mycket dumt att som Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer egenmäktigt ändra vår nationalsång och göra politik av det i samband med Melodifestivalen. Mer än på länge är vår vackra svenska flagga och vår nationalsång viktiga som inkluderingsverktyg. Är den svenska flaggan exkluderande? Jobba i så fall med att få alla som bor här att känna tillhörighet och liknande stolthet som jag känner! Är den svenska nationalsången exkluderande? Den uttrycker i sina två centrala stycken stolthet över en lång demokratisk frihetstradition. Den uttrycker kärlek till naturen. Den försöker bygga en tillhörighet som gör att man gärna avslutar sitt liv här. Låt oss hoppas att vi lyckas inkludera bättre så att det blir så. Ur ett ekonomiskt perspektiv är det idiotiskt om vi nu dyrt hjälper 100-tusentals folkvandrare men när de fått bättre utbildning och börjar arbeta då lämnar de oss och bidrar inte tillbaka till vårt gemensamma. Hur dumt blir inte det? Jag vill att så många av våra nya krafter som möjligt snabbt blir bidragande i vårt nordliga samhällsbygge. Vår flagga och vår nationalsång är viktiga verktyg för att bättre inkludera och snabbare göra nya invånare bidragande. Vår gemensamma kraft riktad mot en attraktiv framtid säkrar ett generellt högt välstånd till glädje för alla. Håller du med?
http://www.kungahuset.se/monarkinhovstaterna/kungligasymboler/musik/nationalsangen.4.19ae4931022afdcff3800017853.html
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Du_gamla,_du_fria
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Nationalstat
https://m.youtube.com/watch?v=bBV1iuqN2OM

Hyenadräkt
Lite då och då dyker kommentarer upp om att jag för över fyra år sedan använde hyenadräkt för att förstärka min avsky mot bidragsfuskare kopplat till assistansstöd. Bidragsfusk, stöld, som drabbar våra svagaste invånare. Assistansstödet är till för att bland annat ge dessa svaga människor trygghet, mer frihet och en chans till större inkludering. Efter mitt utspel, inkluderande hyenadräkten, har massor av mer stölder/fusk avslöjats och kostnaderna fortsatt att skena för assistansstödet. Vilka drabbas av dessa omfattande stölder? Våra mest funktionshindrade så klart. Vad tror du hänt om politiker för fyra år sedan ordentligt tagit tag i dessa grova stölder? Polischefen i Malmö var till exempel missnöjd med att inte Försäkringskassan har egna fuskutredare. Inte minst i kampen mot organiserad brottslighet krävs bättre ordning och reda kopplat till hur skattepengar används.
http://mobil.unt.se/ledare/en-otrygg-rattighet-4129727.aspx
http://mobil.dn.se/debatt/fler-av-vara-medarbetare-misstanks-for-assistansfusk/


P.S för 30 år sedan var jag på Sveavägen och mycket nära biografen där Sveriges statsminister Palme varit strax innan han mördades. Det kändes overkligt. Inte minst att jag råkade var på samma gata just då. Oavsett politiska åsikter såg jag och ser jag mordet som ett oacceptabelt övergrepp mot vår demokrati och de basvärderingar våra lagar ger uttryck för. Oavsett vad man tycker om Palmes gärningar så var han intressant att lyssna på, han hade civilkurage och han vågade stå upp för det han ansåg vara rätt. Hur många politiker tycker du vågar vara tydliga med vad de tycker i känsliga frågor?  Hur många ger tydligt uttryck för vad deras politiska engagemang syftar till? Mitt handlar om att Sverige ska vara ett företagsamt land fullt med företagsamma människor. Med den baskraften i vårt unika samhälle kan vi hjälpas åt att ge våra svagaste invånare en ok lägsta levnadsnivå. Den kampen är mitt motiv för att vara mycket politiskt engagerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar