tisdag 9 februari 2016

Hycklarskatt

Håll i hatten...Du vet väl att arbetande svenskar är världens högst beskattade invånare? Värnskatten infördes efter kraschen under 1990-talets början och skulle vara tillfällig men så blev det inte... Människor som satsat på att utbilda sig länge, till gagn för folket, och som kanske tjänar på den satsningen, straffas mer än de som valt att inte göra det. Många av de få som betalar statlig skatt är också människor som jobbar väldigt många timmar jämfört med många andra. Glöm inte heller att alla som tjänar mer också betalar mycket mer i absoluta tal, kronor och ören, i skatt!
Världen är inne i ett välståndskrig där räntor och valutaregleringar är vapnen. Stora delar av världen är i stora ekonomiska bekymmer och Sverige är inget undantag. Världen genomgår ett paradigmskifte där informationssamhället inte matchats med rimliga regleringar som fördelar värden mer rättvist. Den svenska penningpolitiken kopplad till Riksbanken tillsammans med våra migrationskostnader pumpar kortsiktigt upp svensk ekonomi ytterligare. Detta är inte hållbart, varken socialt eller ekonomiskt. För att skapa mig en bättre verklighetsuppfattning än vad som endast framställs i media om vad som händer i Sveriges utanförskapsområden, kommer jag under februari till april besöka några av Malmös, Göteborgs, Södertäljes och Stockholms mest utsatta områden. Vi får se hur det går, jag kommer hålla er uppdaterade!
Personer, inte sällan politisk kopplade, som ofta är snabba med att tala om hur viktigt det är att hålla sig till fakta och vetenskapliga slutsatser, struntar ofta i hålla sig till just detta inom det migrationspolitiska området. Länkad intervju med Tino Sanandaji innehåller många perspektiv som verkar skrämmande på oss som kämpar för ett socialt och ekonomiskt hållbart samhälle. Det är mycket osunt att sopa problem under mattan. Problem ska lösas men det kan bara göras om man slutar förneka deras existens. Jag jobbar för fullt med att tillsammans med mina politiska kompisar i Centerpartiet Uppsala ta fram positiva vägval som gör att vi inom tjugo år kommer ha lyckats ställa om det nuvarande haveriet till ett socialt och ekonomiskt hållbart samhälle. Ett samhälle där vi fortfarande har ambitionen att alla våra barn och unga ska ges en likvärdig start i livet.

 


Hycklarskatt
Det är dags att införa en ny skatt i Sverige! En hycklarskatt. Hur många är egentligen villiga att hjälpa fler och bidra med mer pengar till integration om de själva skulle beskattas högre? Alla de som tycker att vi kan hjälpa många fler innan vi fått ordning på integrationen tycker jag i så fall kan betala mer i frivillig skatt. Jag undrar hur många från ”finare områden” som fortfarande vill göra en insats om det innebär att det särskilt drabbar deras egen personliga ekonomi? Låt oss säga +10% på toppen av ett skattetryck som redan är bland världens högsta. Högre skatter är i mina ögon ingen bra idé. Särskilt inte när ineffektiviteten är stor inom många offentliga verksamheter. Jag vet att det går att arbeta mycket smartare för alla våra skattepengar! Därför är det viktigare än vad många förstår att rösta på politiska företrädare som ser och driver de möjligheterna. Det gynnar alla! Vi andra får stärka oss och se till så att vi gör ännu mer för att inkludera nya krafter in i samhället på ett mycket bättre sätt än nu!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar