torsdag 2 juli 2015

Vart går pengarna?

Stora reformbehov
Riksbanken "sänkte" räntan ännu mer. Sveriges ekonomi (privatpersoner, kommuner, landsting, företag och staten) måste ha stora framtidsbekymmer. Jag förstår det så länge som Miljöpartiet tillåts sitta i Sveriges regering! Snart måste M, C, FP och S kunna enas om att S får regera själva under säg 1 1/2 år. Varför agerar Riksbanken som den gör? Är inte svenskarna tillräckligt belånade? Blir inte smällen redan idag stor när räntorna åter skruvas upp? Och varför vill dom att aktiemarknaderna ska fortsätta att drivas på när många aktier har historiskt höga värderingar? Ja..  Dom sägs vilja driva på inflationen.... Är det inte då lättare att ge lärare och sjukvårdspersonal 50% lönelyft så får vi en härlig fart på inflationen.... Och om drömmen är att företagare ska investera mer så kan det vara klokt att se till så att riskvilliga företagare faktiskt får billigare lån. I praktiken tar bankerna väldigt mycket betalt för sina företagslån. Det är bara redan högt värderade bostäder (inte med i inflationsberäkningarna) som redan farligt i dagsläget billiga lån ges.

Kan det vara så att företagsinvesteringarna i Sverige är extremt låga om vi räknar bort bostadsmarknaden? Kan det vara så att t ex Volvo hellre investerar i Indien istället för i Sverige? Håll i hatten! När smällen kommer blir det som ett nyårsfyrverkeri. Och blir det Greklandssmittan eller när FED börjar höja räntan som fyrverkeriet startar?  Var hamnar alla pengar som sedelpressarna sprutar ut? I Kina?

Det börjar bli dags att ta ut en postväxel och låsa in i bankfacket. Stänga alla konton förutom lönekontot och "endast" betala den dyra bankfackavgiften. Sverige måste reformeras kraftigt! Och Sverige måste verklighetsanpassa sin migrationspolitik! Snälla Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och Folkpartiet! Ta ert ansvar för det nuvarande svenska folket och kommande generationers välbefinnande! Släng ut MP ur regeringen och börja reformera med breda överenskommelser. Det finns mycket nyttigt att läsa i Framtidskommissionens slutrapport! Det brådskar!
 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21060413.ab
http://www.di.se/artiklar/2015/7/2/gnissel-i-regeringssamarbetet/
http://mobil.dn.se/nyheter/staten-far-underkant-for-integrationen/


1 kommentar:

  1. Delar din bild om ekonomin till 100%. Det är katastrof det riksbanken håller på med. Varför är inflationsmålet en del av guds budord? Finns det någon förklaring?

    Jag tror dock att situationen är så illa i USA att FED inte kommer höja räntan. Tror även det är då proppen börjar gå ur. Alla väntar på höjd ränta men det blir bara mer QE och låga räntor i USA.

    SvaraRadera