tisdag 21 juli 2015

Jag kräver

Våldsmonopolet måste upprätthållas
Vårt samhälle blir mer och mer komplext. Komplexiteten är enorm. Och om tidigare politiker hade egna uppväxtvillkor som bra kunde vägleda om hur man bra leder dem man fått förtroende att leda så är det idag en verklighet för få. Allt för många ledande politiska företrädare saknar bred praktisk livserfarenhet. Allt för många politiska företrädare klamrar därför fast sig i ideologier som bokstavligt tolkat blir värdelösa teorier i en ständigt förändrad värld om man saknar praktiska referensramar. Verklighetsuppfattningen är vad man tror att den är och den blir för den enskilde mer korrekt och balanserad i takt med fler praktiska referensramar. Så blir man klokare och så kan vissa nå visdom.

I takt med att Sverige befolkas relativt kraftigt med nya värdefulla krafter, från områden med extremt våldsamma konflikter mellan systrar och bröder, är det inte svårt att förstå att dessa konflikter även kan följa med till Sverige. Det är inte heller svårt att förstå att många från dessa konfliktområden vill kunna bidra till att de egna grupperna har så mycket kraft som möjligt. Självklart kan då organiserad brottslighet vara en bra och globalt beprövad metod för att både bidra till finansiering av egna grupper i konflikternas frontlinjer samt för att själv dessutom få mer pengar, spänning och känna mening i tillvaron.

Att de flesta som kommer som flyktingar till Sverige kommer från en mycket annorlunda etnisk kultur borde också få ansvarstagande politiker att ta integrationsutmaningarna på mycket större allvar. Gudrun Schyman klagar gärna och ofta på svenska män. Om man tycker att svenska män är ett problem är vi ett marginellt problem i jämförelse med män som kraftigt fostrats i en patriarkal och hedersrelaterad kultur. Väldigt många från t ex Afghanistan, Sudan, Eritrea och Syrien kommer från sådana starka patriarkala samhällen. Skillnaderna måste tas på mycket större allvar om Sverige ska klara av att leverera ett generellt välstånd till alla som bor uppe i det som kallas Sverige!
Den nuvarande integrationspolitiken och det nuvarande praktiska integrationsarbetet är värdelöst. Nuläget till och med förstärker destruktiva och samhällsomstörtande krafter. Naiviteten är total. Självklart blir det svenska folket (inklusive integrerade nysvenskar) allt oroligare och allt mer förbannade. Den oron och ilskan tjänar bara ett parti på men det tjänar inte svenskt välståndsbyggande på! Det partiet är om denna inkompetens får fortsätta snart Sveriges största parti. Ett parti som inte har några förslag alls på integrationsförbättringar kan med andra ord snart vara det parti som formellt borde få försöka att bilda regering. Sug på den du. Men då kommer väl den idiotiska Decemberöverenskommelsen till användning när Folkpartister, Vänsterpartister, Kristdemokrater, Miljöpartister, Socialdemokrater, Centerpartister och Nya Moderater kan bli en ny samregerande allians. De kan väl kalla sig "De som bor i Sveriges demokratiska allians, DBSD".... Suck!

Jag kräver av Socialdemokraterna att de minst gör följande. Som regeringsbärande har de även ett ansvar för mig, min familj och mina övriga nära och kära. Trots att jag inte tror på deras gårdagspolitik eller på deras extremt naiva politiska samarbetspartner, Miljöpartiet.
Jag kräver av Socialdemokraterna att;
- en 3-5 dagars konferens hålls där verklighetens folk får vittna (invånare,  socialarbetare, poliser etc), där experter från integration i länder som USA, Kanada, Australien och Malaysia kommer till tals, där kulturkonfiktsexperter kommer till tals, där kommunala politiska ledare kommer till tals, där myndigheter presenterar råa fakta utan försök till censur, där olika samhällsdebattörer kommer till tals, där media får vara med och lyssna samt att det sänds ut till hela befolkningen. Självklart ska mötet ha som målsättning att ta fram de 5-8 viktigaste reformförslagen som behövs för att göra tillskottet av nya invånare till något socialt och ekonomiskt hållbart.
- S försöker få övriga i riksdagen att ställa sig bakom de 5-8 reformförslagen
- S genomför konferensen och lanserar reformerna under 2015!
- S slutar dra samhällsutvecklingen åt vänster! Det svenska folket har inte gett er den rätten!

Det är bråttom! Att inte få till en fungerande integration fort är oansvarigt mot alla, särskilt våra kommande vuxengenerationer!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21146105.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar