torsdag 23 juli 2015

Mot STOPP-politikens enfald

Kometkarriär
Svenskt politiskt landskap ritas om i blixtfart. Andelen misstroendeförklarande invånare ökar kraftigt för varje dag som går. Människor känner idag stor oro för det som händer med, och i, vårt samhälle. Och allt fler människor tror inte på de flesta partiers, och deras ledande politikers, floskler. Inga partier, förutom ett, tycks ta människors oro över vår oförmåga att hållbart hantera flyktinginvandringen på allvar. Det partiets enkla erbjudande är stopp för invandring men de saknar helt förslag på hur den sociala hållbarheten ska säkras redan med dagens stora integrationsutmaningar.  Och deras stopp inkluderar även välståndsnödvändig arbetskraftsinvandring. Sverige är onekligen i ett allvarligt läge som inte de fördelaktigt låga oljepriserna kan ändra på!

I detta svåra brytningspunktläge kan man förvänta sig att seriösa partier på ett trovärdigt och enkelt sätt kan beskriva sitt önskade Sverige för svenskarna om 20 år. Var hittar jag dom berättelserna från t ex M och S? Bara så, kanske, kan många människor åter finna hopp och inte känna att det enda dom idag kan göra är att visa sitt missnöje genom att ge sin röst till stopp-partiet.

Jag är djupt besviken på det politiska etablissemanget på riksnivå. Är det så här det blir med för många broilers på viktiga politiska ledaruppdrag? Är det såhär det blir när stora delar av journalistkåren har vänster och naivistsympatier? Det är i vart fall en del av förklaringen.

Sverigedemokraterna har under en längre tid haft mycket medlemsutrensningsarbete på bordet. Den fascistiska bakgrunden och den extremt snabba rösttillväxten blir självklart en utmaning. Är ledarna smygfascister? Jag vet inte men jag vet att de är skickliga på att sälja sitt STOPP-budskap och på att utnyttja övriga partiers oförmågor. Kan du tänka dig att SD snart kan vara Sveriges största parti? Det är inte på låtsas! Ett patriarkaliskt parti med stopp-politik. Självklart tror inte så många svenskar att en sådan politik leder mot ett fortsatt välstånd. Många svenskar gör vad de kan göra, demonstrerar sitt missnöje över övriga partiers oförmåga! Läget är allvarligt. Mycket allvarligt.

Om nu Sverigedemokraterna blir Sveriges största parti redan i valet 2018, för inget annat parti vågar väl ha ett nyval nu utan lever på våta drömmar om att "folket förstår nog sitt eget bästa snart". Kommer dom då klara av att rensa ut och tillsätta "goda" representanter? Vi talar om massor av nya politiska ledande poster som de måste besätta. För den som bara vill göra politisk karriär och som skiter i vad partiet i centrala frågor står för så är SD det klart bästa karriärvalet. Jag ser massor av problem med denna utveckling men en fördel kan vara att många av dessa representanter inte kommer att vara fostrade politiker från barnsben utan människor med lite längre verklighetsförankring, gärna bidragit med lite nettokronor, innan förtroendeuppdrag på heltid. Helt enkelt mer förankrade bland "vanliga" människor. Men usch vilken tråkig och dålig väg framåt om STOPP-politiken får råda. Det Sverige behöver nu är en lagompolitik som är socialt och ekonomiskt hållbar!! Vad väntar dom på?
http://nyheteridag.se/chockmatningen-som-skakar-sverige-sd-for-forsta-gangen-storre-an-moderaterna/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar