fredag 3 juli 2015

Lugnt och skönt

Rättigheter och skyldigheter 
Jag har börjat några veckors vilostund. Det känns väldigt skönt. Jag trodde aldrig att oppositionsrollen oxå skulle vara så krävande som den är, i vart fall för mig. Att inte ha någon ersättare och att ha både kommunister (V) och naivister (MP) i vår lokala regering kostar på krafterna. Nu ska jag vila och njuta med nära och kära under ett par veckor. Och bara stämma av med min politiska sekreterare en gång per dag. Jag ser särskilt fram mot att umgås hela dagarna med min dotter. Och under helgen tror jag även sonen ansluter. Härligt!
http://mobil.unt.se/uppland/uppsala/nar-ska-mp-bryta-valloftet-3795400.aspx

När moderatledaren AKB igår talade i Almedalen blev jag glad. Det finns hopp! Äntligen uttrycker ledande politiker att vi som tillhör klubben Sverige både har rättigheter och skyldigheter. Även Stefan Löfven tog upp ett liknande samband i sitt tal. Det är en mycket viktig förändring från tidigare. När ledarna för de nu största partierna vågar uttrycka det självklara, att det måste vara balans mellan rättigheter och skyldigheter, så finns bättre förutsättningar att försvara vårt generella välstånd.
http://www.di.se/artiklar/2015/7/3/ledare-anna-kinberg-batra-har-lyssnat-pa-kritiken/

Jahaja. Nu struntar jag några dagar i Greklandskrisen, i att Shanghaibörsen kollapsar, att ISIS och andra mördare tillåts bygga samhällen, att flyktingströmmarna bara ökar, att den organiserade brottsligheten stadigt ökar, att våra garantipensionärer får det allt tuffare. Nu njuter vi av vädret!
http://mobil.dn.se/nyheter/rekordmanga-barn-flyr-till-sverige/
http://mobil.dn.se/ekonomi/bubblan-sprack-krasch-i-shanghai/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21071274.abInga kommentarer:

Skicka en kommentar