måndag 6 juli 2015

En tragisk grekisk historia

Satt i skuld icke fri
Tröttsamt och tråkigt för det grekiska folket att de inkompetenta politiska ledarna tror att de är med i en lek... Om dom tror att en avgång ska rädda dom så visar de återigen att de inte förstår läget de befinner sig i. Den grekiska regeringen har ingen förhandlingsposition! De är helt ofria! Dom har styrt landet så illa att de är helt i händerna på andra. Det finns grader i hur skuldsatt man är. I takt med att man tynger sig själv med skulder blir det egna ödet mer och mer i andras händer. En tidigare svensk statsminister som tillsammans med Centerpartiet räddade svensk ekonomi under inledningen av 90-talet uttryckte det enkelt "den som är satt i skuld är icke fri". Om långivarna räcker ut ytterligare en hand så blir det med ännu högre pris än tidigare. Och landet bör ställas under förmynderi då deras politiska ledare gång efter gång visar sin oförmåga. Lite tysk ordning och reda i t ex Greklands skattesystem skulle nog göra stor nytta för landets svaga.

Jag är mycket glad över att den svenska EMU folkomröstningen inte utföll som jag då ville. Jag ville att vi skulle ansluta oss till EMU. Det svenska folket var kollektivt klokare. Och dåtidens ledande politiker respekterade folkviljan (så har det inte alltid varit vid folkomröstningar...). Jag vill fortfarande tillhöra en starkare valuta men jag tror den måste bli nordeuropeisk. 

Eftersom det svenska folket är ett frihetsälskande folk är det dags att sluta låna så mycket som vi nu gör! Istället ska vi skapa den önskade utökade ekonomiska kraften genom produktivitetsförbättringar och nyföretagande som skapar jobb även i Sverige. Skrota Decemberöverenskommelsen! Regeringsombilda till en S-minoritetsregering eller nyval där folket får ta ställning till speciella regeringsvillkor liknande DÖ! Vad väntar vi på? Det brådskar!
http://youtu.be/wDEmIUIrrsY
http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/tag-nach-dem-nein-beim-referendum-grexit-41655218.bild.html
http://www.dn.se/ekonomi/eu-toppar-oroliga-efter-grekiskt-nej/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21078906.ab


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar