söndag 12 juli 2015

Explosiv cocktail

Någon annans ansvar
Visst håller du med om att det är rimligt och rätt att den som gör åtaganden också ska ta ansvar för att de levs upp till? Och visst är det orimligt att t ex svenska kommuner ska tvingas ta sig an kraftigt ofinansierade riksåtaganden? Eller tycker du det är rimligt att rikspolitikerna driver en politik som leder till en allt mer "explosiv cocktail" särskilt i våra storstadskommuner? En politik som bl a inte öppnar upp för omedelbara förändringar på bostadsmarknaden och inom byggbranschen! Bostadsmarknaden är i desperat behov av reformer!

Idag kan man läsa en välskriven ledare i gammel-GP skriven av Socialdemokraten Johan Westerholm. Rubriken lyder "Bostadsbristen - en explosiv cocktail" och beskriver väl det orimliga med en ordning när någon leker godhjärtad på andras bekostnad. Både Sverige och Grekland bjuder mer och mer på sådana exempel. Det ska vara en direkt koppling mellan att den som gör åtaganden också tar fullt ansvar för att det ska vara socialt och ekonomiskt hållbart. Och exempel på "explosiv cocktail" kan förmedlas i en debattartikel i samma dagens gammel-GP.
http://m.gp.se/nyheter/debatt/1.2772822-integration-vander-trenden-i-goteborghttp://m.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2774099-johan-westerholm-bostadsbristen-en-explosiv-cocktail

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar