fredag 24 juli 2015

Ledarlösa på stormigt hav

Sverige är i kris och riksdagsledamöterna, och sannolikt landets minoritetsministrar, är på semester samtidigt som det brådskar att presentera breda politiskt förankrade lösningar för hur vi t ex kraftigt förbättrar integrationen av flyktingar i Sverige. Även hur vi tillfälligt kan få ner antalet flyktingar som vi hjälper i Sverige i en situation där massarbetslöshet råder bland flyktinginvandrade, den organiserade brottsligheten växer snabbt, bostadsbristen (där chansen till jobb är störst) är enorm och där våra generösa sociala system kollapsar under tyngden av så många människor som behöver hjälp, och som inte kommit till Sverige för att jobba. Kejsaren är naken!

Decemberöverenskommelsen räddar inte svensk generell välfärd! Tvärtom bidrar den ytterligare till att Sverige så som vi känner henne faller samman. Men det är kanske det som är det nationella ledarskapets idé? Om inte en snabb politisk korrigering genomförs kommer 2014 års rikspolitiker, och dagens, inte att få några positiva eftermälen när svensk historia beskrivs om bara 10 år! Jag skäms över att det i naivitetens namn fått gå så långt. Och återigen kräver jag att en majoritet av riksdagsledamöterna visar bot och bättring! Och jag kräver av Sveriges statsminister att han visar ledarskap! Nu är inte en tid att hoppas att andra löser problemen! Kavla upp ärmarna och släng ut MP ur regeringen! Nu!

I Sentios senaste opinionsundersökning får SD enskilt nästan lika många röster än FP, V, MP, C och KD tillsammans. Av de röstberättigade, ca 7.100.000 st, motsvarar det cirka 1.600.000 personer. Det är nog klokt om i vart fall M, C och KDs riksdagsledamöter läser Kylbergs, Gylls och min debattartikel i Di.
http://nyheteridag.se/mattias-karlsson-om-egna-partiet-rustade-for-enorm-explosionsartad-tillvaxt/
http://www.di.se/artiklar/2015/6/11/debatt-nyval-ar-battre-an-pakten/?print&timestamp=1434499200272

I SvD beskrivs väl att den tidigare Alliansregeringen inte gjorde tillräckligt för att reformera Sverige mot social och ekonomisk hållbarhet. Och att vänsterns problemanalyser fick för mycket stöd av Reinfeldt. Läsvärd ledare. Centerpartiet försökte bl a driva nödvändiga reformer inom arbetsrätten men släpptes inte fram. Och på debattsidorna lyfter några debattörer på locket till förslag om nytt utjämningsförslag mellan kommuner. Tror du mer pengar ska gå till utflyttningsorter? Tror du Uppsala får behålla mer för att klara tillväxtutmaningarna? Nej, de ska främst gå till vänsterkommunerna Malmö och Göteborg.....
http://www.svd.se/arvet-efter-alliansen/om/ledare
http://www.svd.se/regeringen-vill-belona-illa-skotta-kommuner/om/debatt

"En vis ledare ingriper inte i onödan. Gruppen känner ledaren, men ofta sköter den sig själv…Ledarens personliga medvetande skapar ett öppet klimat…Ledare som vet när de ska lyssna, när de ska handla och när de ska dra sig undan, arbetar bra med nästan alla…Att veta hur andra människor beter sig kräver intelligens, men att känna sig själv kräver vishet…Till att börja med blir människor förbryllade när de ser hur lite en skicklig ledare egentligen gör och hur mycket som ändå blir gjort…sträva efter en uppriktig, öppen grupp…Det är viktigare att säga sanningen rent ut än att säga något som låter bra." - Tao Te ChingInga kommentarer:

Skicka en kommentar