söndag 5 oktober 2014

Ett samhälle på dekis


Nya sjukregler
I tidningen "Kollega" kan man ta del av statistiken att sju av tio svenskar går till jobbet även om de är sjuka. Är det för att man inte vill att arbetshögarna ska växa? För att inte kollegorna ska få mer jobb? För att man inte vill acceptera att t ex en ofarlig förkylning stör jobbet? Nejdå, huvudskälet till varför många väljer att gå till jobbet är på grund av pengar. Man vill helt enkelt inte förlora karensdagen. Men den lilla företagaren får efter den enskildes karensdag bära kostnaden för de eventuellt kommande 13 sjukdagarna. Det är kallt för småföretagare i Sverige!
http://www.kollega.se/lathund-till-oppositionens-skuggbudgetar

Varmare och stoltare
Ett kommunalråd från Göteborg har blivit ny infrastrukturminister. Hon är dotter till Göran Johansson som länge var kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. SvD tycker att hon lyckats bättre än pappa då hon nu blivit minister..... Ett kommunalråd vid makten är mycket mäktigare än de allra flesta ministrar. Men vad menar dessa vänstermänniskor, och nu denna nya minister, när de påstår att Sverige blivit kallt och skulle sakna stolthet? Att Alliansen gjort det sämre ekonomiskt att inte jobba jämfört med att jobba? Ska bli intressant att följa hur varmt Sverige nu blir och om tågen börjar gå i tid..... Som jag ser det är Sverige ett samhälle på dekis om inte företagsamheten ökar betydligt, om vi inte kan attrahera betydligt fler välutbildade och erfarna att emigrera till Sverige och om inte antalet jobbade timmar ökar ordentligt bland tillgängliga timmar hos arbetsdugliga invånare (fler i arbete och längre arbetstid för de välutbildade och svårt ersättningsbara).
http://www.svd.se/naringsliv/goteborgspolitiker-storre-an-sin-pappa_3982621.svd

Ruttet samhälle
Ett samhälle som är kallt och som har mycket att förbättra för att erbjuda sitt folk stolthet är Mexico. De ständiga fynden av massgravar med mördade människor (som ofta mördats på barbariska sätt), drogkartellernas totalt kontrollerade samhällen, fattiga som skickar sina barn på en riskfylld flykt till USA etc etc. Och nu mördandet av oliktänkande studenter. De som gnäller över hur det svenska samhället försöker stötta våra svagaste och över hur vårt skattebetalda system fungerar skulle må bättre om de får lite internationella perspektiv på sitt gnäll.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5979344

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar