måndag 13 oktober 2014

Strejk mot döden

Ebola sprids exponentiellt
Ebola är mer smittsamt än de flesta andra tidigare kända virus. Döden de som drabbas är också en mycket snabb men plågsam process. Hittills har nästan var annan som drabbats dött. Bara de med riktigt starkt immunförsvar har överlevt. Det är en fruktansvärd tragedi som utspelar sig framförallt på Afrikas västkust. Samtidigt sprids nu Ebola runt i världen. Scenariet liknar det i filmen Contago där Peltrow spelar kvinnan som först får ett livsfarligt virus efter att ha ätit en bit gris. En gris som ätit delar från en fladdermus. Den lilla pojken som klassas som smittad 0 sägs ha ätit en fladdermus vilket ska ha dragit igång den pandemi som rusar fram. Antalet smittade ökar exponentiellt. Det är väldigt, väldigt fort. Jag lider med de som drabbas och med deras nära och kära.

Runt om i världen försöker regeringar få frivilliga att ställa upp att åka till Afrika och på plats bekämpa smittspridningen och att hjälpa de drabbade. Väldigt få vill ställa upp. Det är inte svårt att förstå. Bland de amerikaner som åker är de flesta yrkessoldater och jag antar att de inte har några alternativ. Rädslan är stor och det är inte svårt att förstå ju mer vi lär oss om hur lätt man smittas. Samtidigt bestämmer sig vårdpersonalen i Liberia för att strejka för att få mer lön!!!!! Vad ska man säga? Jag blir bara trött. Hur kan man ta det perspektivet på denna akuta och tragiska situation? Är det inte bättre att de skyndsamt och så säkert som möjligt försöker stoppa smittspridningen och vårda de drabbade? Är det inte de och deras närmaste som drabbas fruktansvärt om sjukdomen bara ökar sin spridningstakt för att de strejkar. För pengar! Skamligt och idiotiskt. Hoppas det finns någon klok äldre person med stort förtroende som SNABBT kan få dem på bättre tankar. Mina varmaste tankar går till alla som nu lider av Ebola och till alla som är skräckslagna för att drabbas. Vår hälsa är viktigast. Det lär sig alla som blir sjuka, oavsett förmögenhet eller fattigdom.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/sjukvardare-i-texas-drabbad-av-ebola/

1 kommentar:

  1. Ska jag vara stolt eller orolig över att Uppsalabon Hans Rosling drar till Ebolans epicentrum? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19696908.ab

    SvaraRadera