lördag 4 oktober 2014

Ojdå.....

Tiggeri och Palestina
Vad kan man säga? Vad var det jag sa? Helt plötsligt efter alla prisbelönta reportage om tiggarna får vi ta del av ett reportage om att det finns män som kräver in pengar från tiggarna.... Hoppla! Vittnen om tiggeriets välorganiserade verksamheter finns det gott om. Får man säga så? Det finns ju inget annat än fattigdom kopplat till dessa människors svåra situation... Det är tröttsamt att svensk debatt i media och mellan politiker är så begränsad. Varför är det så? Utvecklingen av Sveriges olika delar blir inte bättre av en ständig förnekelse av sanningar som vissa anser politiskt inkorrekta. Enskilda människors bästa försvaras inte av att man inte vågar se och prata så mycket som möjligt om våra samhällsproblem.
http://www.dn.se/sthlm/sa-tvingar-de-tiggarna-att-betala/
http://www.dn.se/sthlm/darfor-ar-det-sa-svart-att-ingripa/

Om vi någonsin ska få ett slut på konflikten mellan Israel och större delar av det palestinska folket är det klokt att erkänna Palestina så att israeler och palestinier blir lite mer jämbördiga i deras ständigt fruktlösa förhandlingar. Modigt och bra av Socialdemokraterna och MP att gå fram med budskapet att Sverige nu kommer erkänna palestiniernas rätt till ett eget land. Ett land där palestinierna t ex inte behöver behandlas som de svarta, och andra icke vita, blev behandlade under Sydafrikas apartheidregimer. Inte minst i ljuset av IS fruktansvärda framfart är det viktigt att de svårt prövade palestinierna ser ett ljus i sin tunnel. Vi får se hur det går.
http://www.dn.se/valet-2014/svenskt-erkannande-av-palestina-vackte-jubel/
http://www.dn.se/valet-2014/sa-reagerar-omvarlden-pa-lofvens-regering/

Ta i problem! Skjut inte problem under mattan!
Jag är less på fegheten inom svensk debatt kopplat till känsliga frågor. Det är kontraproduktivt och problemen blir bara större och större. Läs gärna bifogad artikel där en känd sossedebattör dissar att den nya sosseregeringen tycks skjuta stora utmaningar, bl a integrationspolitikens brister, under mattan. Det är dumt! Mycket dumt!
http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/upplagg-som-spelar-sd-rakt-i-handerna/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar