måndag 27 oktober 2014

Skattjakt

Var finns det nya guldet? Vi har lämnat industrisamhället. Tänk att väldigt många partipolitiska företrädare inte tycks förstå det. Om de gjorde det skulle vi se många fler nödvändiga reformer. Den informations och tjänstesamhällestid vi nu är i början av kräver anpassade lagstiftningar och ett ändrat tänkande för att ett folk i Sverige ska tillhöra vinnarna bland världens alla folk och samhällsbyggen. Spelet har ändrats. Dax att på allvar ändra spelreglerna. Precis som när du försöker lösa Mansas intelligenstester behöver man tänka lateralt vid varje uppgift. Om man tror att samma logik går att använda till varje test, då får man inte många rätt. Sverige har fortfarande chansen att erbjuda sitt folk en ljus framtid men då måste förändringstakten växla upp! Går det fort i dagens värld? Kina var för 25 år sedan ett mycket underutvecklat land. Idag är det ett mycket avancerat land som dessutom är det rikaste. Men hur växlar man upp förändringstakten med den svagaste riksregeringen i modern tid? Och när vi har en regering bestående av Socialdemokrater och Miljöpartister som bara ägnar sig åt återställare. Hur kan det bidra till att ställa om från industrisamhälle till det nya?

Är Ungern påväg?
Ungern har en intressant historia. Sedan vänsterkrafter från Ryssland la sin kalla hand över dem och kommunismen tog över har de inte imponerat. Och idag är det en nation med starka bruna politiska krafter. Och nu massdemonstrerar ungrarna för att staten vill beskatta internetanvändandet. Är möjligen den ungerska staten guldet på spåret? Vet du hur mycket Google tjänade förra verksamhetsåret? Vet du hur många miljarder Google tjänade förra kvartalet? Och då leker de oxå med en massa miljarder kopplat till självstyrande fordon, satelitsystem som ska övervaka oss ännu bättre etc. Vet du hur stor del av annonsmarknaden Google har? Helt klart behöver lokalbefolkningen runt jorden hitta nya sätt att beskatta värden som idag ensidigt samlas på ett ställe.

Arbete straffas
Den nya regeringen vill skatta sönder oss svenskar ännu mer. Hur klokt är det. Inte så klokt! Det är faktiskt idiotiskt att arbete skattas så hårt som det gör i Sverige. Varför ska den som sliter ärligt och hårt som arbetare i Sverige inte kunna bli rik utan att behöva vara väldigt högavlönad? Varför är det nästan dubbelt så hög skatt på arbete som på kapitalinkomster? Gör om! Gör rätt! Det finns faktiskt kloka fd Sosse finansministrar. Åsbrink verkar vara en av dem trots att han är gift med vänstersossen Ylva Johansson. Om Sverige inte reformeras och tänker klokt framöver kommer moder Svea få ta fram slaktkniven och börja skära bort mycket av det vi tar för givet idag.  Hur klokt ärhttp://www.svd.se/opinion/brannpunkt/mer-debatt-om-foretagsskattekommitten_4012171.svd?sidan=1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar