onsdag 25 juni 2014

Stoppa könsstympningen!

Välkommen hit
Sverige har länge varit och fortsätter att kraftigt stötta flyktingar. Något som SD exploaterar maximalt inte minst kopplat till nuvarande bråk om pensionärsskatterna. Deras enkla logik är att pensionärerna enkelt kan få lika skatt som övriga om Sverige slutar ta emot flyktingar. Enkel logik och den fungerar på väldigt många som får rösta. Vi får inte och ska inte bortse ifrån SDs grundläggande människosyn att vissa människor är finare och bättre än andra. Det i sig gör att deras politik är mycket destruktiv för en positiv svensk utveckling. Samtidigt får vi inte låta SD stå ensamma med att se stora samhällsutmaningar med att människor med en helt annan bakgrund och kultur blir en allt större del av de människor som bygger morgondagens Sverige. Det är t ex inga små generella skillnader mellan en svensk och en analfabet från t ex Sudan eller Afghanistan. För att Sverige ska hålla ihop socialt hållbart måste vi inse och våga tala om de utmaningar som denna förnyelse av Sverige innebär. Och vi måste bli väldigt mycket bättre på att välkomna och integrera dessa nysvenskar in i vårt samhälle.

Ofta negligeras samhällsproblem med argumenten att de inte är så många som avses så det är inte något problem. Det är dumt att tänka så. Och det är väldigt dumt att tänka i %. Även 0,0005% motsvarar så många som 5.000 personer om befolkningen är 10.000.000. Därför måste bl a nyintroduktionsprogrammen till Sverige bli mycket mer anpassade till varifrån flyktingarna och deras anhöriga kommer. Välkommen hit, här gäller bl a följande som avsevärt skiljer sig ifrån den kultur och det samhälle du kommer ifrån. Eftersom vi vet att dessa stora skillnader existerar vill vi också vara tydliga med vad som händer om man t ex slår sitt barn, misshandlar sin fru, könsstympar sina barn etc.
http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/hon-vill-att-skolan-undersoker-sma-flickor-9601215.aspx
http://www.dt.se/dalarna/borlange/de-driver-motstandsrorelse-mot-konsstympning
http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/inget-brott-misstanks-efter-nts-avslojande-9921712.aspx

Förebyggande och skydd
I Sverige är inte könsstympning tillåtet. I många kulturer utförs varianter av omskärelser. Både flickor och pojkar är utsatta men särskilt flickor. Det är fruktansvärt att vissa kulturer år 2014 fortsätter att utsätta sina barn för livsfara och att flickornas liv till viss del tas ifrån dem. Varför ska kvinnor berövas rätten att känna sexuell lust och tillfredställelse? Det är helt oacceptabelt att liknande övergrepp fortsätter att förekomma i Sverige. För att skydda barn med anknytning till mycket kända delar av världen där dessa övergrepp är mycket vanliga måste skolhälsovården stärkas för att utföra regelbundna kontroller för att skydda barnen. Självklart kommer budskapet från det svenska samhället bli väldigt tydligt, vi tolererar inte liknande övergrepp på barn! Det här är vårt land och här gäller våra demokratiskt beslutade regler! Vi måste få stopp på denna idioti!
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/vaga-fraga-flickorna/

2 kommentarer:

 1. Det sägs "omskaerelsen" av pojkar inte har nämnvärt påverkan av kroppens fysiska utveckling..
  Hur kommer det sig att den omskurna världen är helt frånvarande inom nästan all elitidrott?
  Ju mer finkänslighet & teknik som krävs av underkroppen desto mer sällsynta äro De Omskurna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns nog många skäl till olikheterna men liknande övergrepp har säkert många biverkningar.

   Radera