måndag 2 juni 2014

Sopa inte problem under mattan!

Sopa problem under mattan
Det kanske fungerade väl i en mycket homogen befolkning att använda tekniken "sopa under mattan" för att lösa problem och hoppas att de försvinner. På ett eller annat sätt. Personligen tror jag aldrig det är en klok väg framåt. Jag tror också att det i ett allt mer heterogent och spännande Sverige är nödvändigt att se problem och lösa dem. Annars går vi mycket, mycket sociala oroliga tider till mötes. Om det händer är det självskapat. Svenska utmaningar med utanförskap har inte minskat de senaste tio åren. Tack vare en relativt god ekonomi erbjuder dock det svenska sociala kontraktet en jämförelsevis mycket hög lägsta levnadsnivå. Den idag relativt goda ekonomin är räddningen. Om ekonomin havererar på grund av idiotisk politik och vår oförmåga att skapa nya jobbskapande företag, då briserar sannolikt den tickande bomb som finns i allt fler mycket utanförskapstäta stadsdelar. Husbykravallerna satte nyligen Sverige på världskartan. Svensk integrationspolitik måste kraftigt förbättras och hjälpa dem som kommit till vår del av världen, och som har fått en fristat här, att bättre bli en del av vårt gemensamma samhällsbyggande. Att trixa med statistik och att sopa problem under mattan är ingen smart väg framåt.
http://mobil.svd.se/c.jsp;jsessionid=A33D1460BFEA9AC68B4072E3339038E8.aldo4?cid=25967591&rssId=25967461&item=http%3a%2f%2fwww.svd.se%2f%3fservice%3dmobile%26amp%3barticleId%3d3617642

Att tro att Uppsala och Sverige ska ta ansvar för Europeisk fattigdomsbekämpning är en fin tanke men en naiv och utopisk tanke om man samtidigt vägrar erkänna att priset för det blir, innan sammanbrottet, att det jämfört med andra länder generösa sociala skyddsnätet för alla svenskar kraftigt måste försämras. Är det vad de som tycker att kommunen ska ta ansvar för att erbjuda tiggare bostäder vill? Det tror inte jag. Det gäller att använda både hjärta och hjärna! Sverige och Uppsala är inte kallt! Svenskar är bland de mest generösa vad gäller katastrofhjälp, hjälp till flyktingar och hjälp till andra medmänniskor som är i behov av hjälp per capita. Svenskar är fortsatt och generellt varma! Det kommer vi bara kunna fortsätta att vara om vi mycket bättre klarar av att integrera nya invånare till medskapande samhällsbyggare och om vi inte tar på oss rollen att bli platsen för Europas fattigdomsbekämpning. Hjärta och hjärna!
http://www.unt.se/uppland/uppsala/uppsalaborna-vill-erbjuda-tiggare-sovplats-3175123.aspx

Det finns många bra förslag på hur integrationen i Sverige och i Uppsala kan förbättras. Den som vill se en ljus framtid även för våra kommande generationer inser det och hjälper till att reformera svensk integrationspolitik. Den har misslyckats. Den skapar allt fler människor som lever långt ifrån att vara en del av samhällsbygget här hos oss. Den skapar allt fler människor som räknas som ekonomiskt utsatta. Den skapar slitningar mellan utsatta och marginaliserade grupper. Gör om! Gör rätt! centerpartiet i Uppsala har många reformförslag som innebär ett mycket bättre inkluderande, mer hopp för våra mest utsatta och en hållbar social och ekonomisk väg framåt! Rösta på Centerpartiet om du vill att detta misslyckande ska vändas till en framgångssaga istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar