söndag 29 juni 2014

Rysare

Klantigt
Tyvärr badar de stora organiserade brottsorganisationerna i pengar. Så de har råd att lägga ner mycket resurser på att försvara sina brottsmedlemmar som de av något skäl inte bara väljer att offra. I Sverige behöver de inte använda så mycket av sina egna pengar i brottsmål eftersom det är en fri resurs som skattekollektivet står för när någon är anklagad för t ex narkotikabrott. Självklart tycker jag att människor som hamnar i domstol i brottmål ska ha rätt till försvarare oavsett egen ekonomisk kraft. Annars finns stor risk för att oskyldiga döms och att rättssystemet börjar användas för att krossa obekväma människor utan rimlig grund. Det är inte en acceptabel väg framåt. Samtidigt blir jag förbannad över att åklagare och Polis tycks ha gjort ett så dåligt grundjobb så att en sannolik stor narkotikabrottsling inte bara frias från fängelsestraff utan också att en rättstvist som kostat oss skattebetalare osannolika 100 miljoner kronor misslyckas. Det är sjukt. Och runt 40 miljoner sägs endast advokaternas kostnader representera. Och hela kalaset betalar du och jag! Bedrövligt! Vem får sparken för ett så dåligt berett brottsärende?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19137105.ab

Rysare
Chile har spelat lysande fotboll i VM. Gårdagens åttondelsfinal mellan Chile och Brasilien blev en rysare. Tråkigt att något av dessa två lag redan nu behövde åka ut. Brasilien vann på straffar. Med tanke på de stora konflikter som finns mellan Brasiliens etablissemang och alla deras fattiga var det tur att Brasilien vann. Annars var risken stor att det fortsatta VM äventyret hade kantats av stora och blodiga konflikter. Det är nog bra om Brasilien i vart fall klarar sig till semifinal. Vad tror du? Jag hoppas Frankrike går långt. De spelar bra och det franska folket behöver lite glädje i mörkret.
http://www.svd.se/sport/3700434.svd

2 kommentarer:

  1. Räknar med att Frankrike möter Tyskland i nästa omgång och det kommer att bli intressant att se Colombia spela mot Brasilien. Jag hoppas på att antingen Holland eller Frankrike vinner VM. Men vi får väl se...Brasilien får väl jobba med att minska klyftorna i samhället, det är den bästa metoden för att skapa ett lugnt samhälle.

    SvaraRadera
  2. Håller helt med att de måste öka drägligheten för dem längst ner i Brasiliens sociala trappa.

    Jag hoppas att Holland eller Frankrike vinner : )

    Tyckte du inte att mitt inlägg om narkotikabrottslingarna var lite överdrivet? Även om 100 miljoner kronor är perverst mycket pengar har ju inte allt varit meningslöst. Tydligen har smågangsters blivit dömda och det är "endast" delar av toppen som tycks klara sig. Om han som tycks gå fri skickas till Spanien kanske rättvisa kan skipas även kopplat till honom.

    SvaraRadera