torsdag 5 juni 2014

Enskilda partier - levande demokrati

Varför rösta?
Gör det skillnad om jag lägger min röst på det ena eller det andra partiet och dess kandidater? Det gör stor skillnad! Mycket större skillnad än vad du tror. Därför är det viktigt med ett levande och tydligt demokratiskt spel. En tydlig demokratisk debatt där invånarna ges en bra chans att välja den ledare och den politik man tror är bäst för samhällets utveckling. Därför mår demokratin bäst av att partierna är tydliga med vilka problem de upplever som störst, vilka lösningar de föreslår för att möta problemen. Att kalla tydlig varudeklaration för svekfullt etc är en tråkig syn på demokrati. Uppsalaborna måste ges bästa möjliga beslutsunderlag för att kunna göra sitt bästa val senast den 14/9.

Det är viktigt att inse att det är skillnader mellan ett riksparti och ett lokalt parti. Det är helt olika företrädare. Det lokala har en lokalt fokuserad politisk handlingsplan. Jag och övriga lokala centerpartister har ett uppdrag och det är att verka för att Uppsala utvecklas positivt för alla Uppsalabor. Det gynnar då hela Sverige. Därför vill vi ha mer fokus på Uppsalas huvudutmaningar. Uppsala mår relativt sett mycket bra. Samtidigt måste vi säkerställa en hållbar befolkningstillväxt när vi planeras växa med 75%, ytterligare 150.000 invånare till 2050. Det är bara 34 år till år 2050. Vi måste också säkerställa en social hållbarhet då även rika delar av Sverige brottas med sociala konflikter.
http://www.unt.se/start/nytt-budgetforslag-splittrar-alliansen-3190132.aspx

Alliansen är inte ett parti. Det är ett samarbete mellan fyra partier för att kunna regera Uppsala och Sverige. Uppsalaborna avgör vilka partier som får en chans att ta ansvaret för den fortsatta utvecklingen av våra samhällen. Att rösta på Centerpartiet i Uppsala är ett bra val. Om du bryr dig om hur det ska gå.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/centern-presenterar-egen-budget

1 kommentar:

  1. Pinsamt att ta del av en alliansföreträdares kommentarer om att Centerpartiet är tydligt med sina prioriteringar i valtider. Jag kan inte tolka det på annat sätt än brist på respekt för vår demokrati. Också mindre smart att gå på personangrepp och påstå att jag inte går att samarbeta med. Om samarbete innebär att vi andra alltid ska vika ner i förhandlingar för hot om att laget spricker, då är det nog så att huvudproblemet inte är att Centerpartiet och dess företrädare företräder Centerpolitik. Pinsamt.

    Centerpartiet HAR informerat övriga Alliansen om att vi idag drar igång vår lokala valrörelse. Jag skickade också information om att dagens Centerbudskap inte är någon kritik mot övriga Allianspartier.

    SvaraRadera